cookie-og-privatlivspolitik
Guldsmed Dorthe Vistisen (tv) har sat smykket i produktion og ses her sammen med en af hovedkræfterne bag festivalen Domprovst Anne Birgitte Reiter.
Guldsmed Dorthe Vistisen (tv) har sat smykket i produktion og ses her sammen med en af hovedkræfterne bag festivalen Domprovst Anne Birgitte Reiter.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Unikt Birgittasmykke i handlen

Dronningen har det - ganske vist i ægte guld og med ædelsten. Men nu kan alle få det - Birgitta-smykket. Designet hos Kelø i Maribo til en pris som alle kan være med på, når de skal forkæle sig selv eller andre.
20. august 2019 kl. 06:44 Af Daniel Brøns

Annonce

- Undskyld mig, men hvad er det for et smykke, og hvad koster det?

Spørgsmålet kommer fra en dame, der har fået øje på den lille forsamling, der skal tage billeder af de allerførste udgaver af brochen, der er designet som en lille figur af "Birgitta-kronen", som blev anvendt af Birgitta-ordenen siden ordenen blev stiftet i 1300-tallet. Damen bliver så begejstret over prisen, at hun straks melder sig som den første kunde.

Men heldigvis er der flere på vej, forsikrer Dorthe Vistisen fra Guldsmed Kelø, der har sat smykket i produktion. Guldsmeden har faktisk allerede nogel år tilbage lavet et ligndende smykke for to år siden til selveste Dronning Margrethe, der var på besøg i byen. Dronningens udgave er dog af det pureste guld og med fem rubiner, mens folkeudgaven er forsølvet og med gyldne markeringer på de fem punkter, der markerer blodsdråberne på korset.

Prisen er bare 90 kroner, og foreløbig er der produceret 250 styk, som guldsmeden hurtigt regner med forsvinder lige så hurtigt som den første.

- Man kan faktisk også bruge den i en halskæde, og folk er jo vilde med smykker, der hører til på en bestemt egn, så vi kommer til at sælge mange af dem til både lokale og turister, siger hun og oplyser, at turister meget ofte netop vælger denne type af souvenirs, når de skal have et minde med hjem fra Danmark.

Smykket kan fremover købes hos Kelø, i pilgrimshuset, i tøjbutikken Ledam og på turistbureauet ved stationen. Overskuddet går til støtte for Birgitta-festivalen, så Domprovst Anne Birgitte Reiter håber, at rigtigt mange vil støtte op om festivalen ved at købe smykket.

- Det er jo en flot og personlig gave, så man gør gavn på flere måder, når man køber det, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce