cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Foto: Margit Olsen

Mit bedste Husmortip

Hold feriemad og drikkevarer koldt på turen

HUSMORTIP: Hvad enten man skal på en længere biltur til et feriested eller bare en picnic til stranden, så er det rart at mad og drikkevare er kølige.
27. juni 2016 kl. 01:06 Af Margit Olsen

Er man på cykel- eller motorcykelferie er størrelsen på køletasken begrænset. Foregår transporten i bil, er der ikke altid plads til den store køletaske med kølemotor, som også tager på bilens batteri.

Men det kan godt lade sig gøre med kølig mad og drikke alligevel.
Flasker med drikkevand ligges i fryserne nogle timer inden man kører. Vandet holder sig koldt og flaskerne kan også holde madpakkerne kolde.
Jeg har altid om sommeren kildevandsflasker i fryseren 1/3 fyldt op med vand. Når jeg skal af sted, tager jeg en flaske med det frosne vand og fylder op med vand fra hanen. Så er der koldt vand i timevis.
Mange vælger at tage en færdigret med på turen til sommerhuset eller campingpladsen. Lav maden i god tid forinden og frys den ned. Hermed har man det perfekte ”køleelement” til turen.
Mælk kan også fryses og virke som køleelement. Når det er tøet op, rystes kartonen godt, så er mælken klar til brug.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.
ANNONCE