Annonce
Motor

Nu er det bekræftet: Mænd vil have dyrere biler

Foto: Brian Bergmann

Der er mindst ét sted, at ligestillingen endnu ikke er slået igennem: En ny undersøgelse fastslår, at mænd bruger flere penge på biler end kvinder.

En ny undersøgelse understreger noget af det, som mange af os formentligt har haft på fornemmelsen, siden de første biler blev opfundet: Danske mænd er villige til at smide flere penge efter deres næste bil i forhold til kvinder.

Således viser undersøgelsen, at mænd gennemsnitligt vil bruge over 40.000 kroner mere på deres næste bil - uanset om den er ny eller brugt - i forhold til kvinderne. Det er Santander Consumer Bank, som har fået lavet undersøgelsen af YouGov.

Når man så samtidig ved, at det, i langt de fleste tilfælde, er mændene, der står for bilkøb i de danske hjem, så må det betragtes som gode nyheder for bilforhandlerne.

- På et generelt plan er det typisk mænd, der kigger på de lidt større biler, som koster lidt mere, siger Carsten Levin, salgsdirektør i Santander Consumer Bank.

Mænd vil ifølge undersøgelsen bruge gennemsnitligt knap 210.000 kroner (211.848,50 kroner), mens kvinderne, der ikke er helt klar på at bruge lige så meget. De vil gennemsnitligt lægge lige over 168.000 kroner for deres næste bil (168.383 kroner).

- Der kan sagtens være kvinder, som kan lide at køre i en fed bil, men på et generelt plan er det typisk mænd, der kigger på de lidt større biler med flere hestekræfter, som koster lidt mere, siger Carsten Levin, som dog ikke er i tvivl om, at der er sket en udvikling på området.

- Jeg tror, kvinder generelt har fået en større interesse for biler, og det at bruge penge på dem gennem de senere år, vurderer han.

Bruger 100-200.000 kroner

En anden konklusion i undersøgelsen viser også, at den ældre del af befolkningen er villig til at bruge flere penge på biler end de yngre.

De yngste bilkøbere på mellem 18 og 29 år vil således bruge gennemsnitligt cirka 155.000 kroner (156.140,30 kroner) på deres næste bil. De, der vil bruge flest penge, er - måske forventeligt - de +60-årige, som gennemsnitligt vil bruge omtrent 200.000 kroner (200.739 kroner).

Præcis hvor meget de danske forbrugere har lyst til at lægge hos forhandleren, uanset om de er på jagt efter en ny eller brugt bil, har Santander Consumer Bank desuden undersøgt.

I undersøgelsen svarer knap hver tredje af de adspurgte i undersøgelsen (31,87 procent), som har en intention om at købe bil på et tidspunkt, at de vil bruge mellem 100.000 og 200.000 kroner på deres næste bil.

- Hvis du skal have en nyere bil, så starter de omkring 100.000 kroner, så derfor tror jeg, at mange vil bruge det beløb som rettesnor for, hvor meget de vil bruge på deres næste bil, fastslår Carsten Levin.

  • Foto: Brian Bergmann
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier