cookie-og-privatlivspolitik
Det er firmaet vishensyn.NU, som står bag skiltene,
Det er firmaet vishensyn.NU, som står bag skiltene,
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Nyt initiativ kan redde liv

Meningen er, at det skal få os mere trænede og øvede bilister til at slappe lidt af. Det er i hvrt fald meningen med det nye skilt, som kørelærere er begyndt at udlevere til de elever, der består køreprøven.
04. oktober 2019 kl. 06:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

"NY BILIST. VIS HENSYN". Netop det udgør teksten på et simpelt magnetskilt, som er beregnet til de nye bilister i trafikken. Meningen er, at det skal få os mere trænede og øvede bilister til at slappe lidt af. Det er i hvrt fald meningen med det nye skilt, som kørelærere er begyndt at udlevere til de elever, der består køreprøven. For det kan ofte være svært at være ny bilist i trafikken og lære at køre bil på sine egne præmisser, uden de øvede bilister presser den nye bilist til uovervejede valg.

- Et initiativ som dette har været efterspurgt i adskillige år, men ingen har gjort noget før nu. Det vil være en stor hjælp til nye bilister og også de gamle, siger Lilly Henneberg, kørelærer i Oksbøl.

Det er firmaet vishensyn.NU, som står bag skiltene, og her har man endnu ikke mødt en kørelærer, som ikke kunne se fornuften i skiltet. Faktisk er der god opbakning i region Syddanmark, hvor det hele startede for en lille måned siden, men håbet er, at idéen breder det sig til hele landet.

Karl-Erik Kristensen, som er formand for Dansk kørelærer-Unions lokal afdeling i Ribe og kørelærer i Toftlund udtaler: - Skiltet vil forhåbentlig give den nye bilist den nødvendige tid i trafikken til, at få opbygget noget rutine og erfaring, så de ikke hele tiden vil blive presset af de "gamle" trafikanter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce