cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Samarbejde sikrer hurtigere opladning

De to ladeoperatører Clever og E.ON er gået sammen om at sikre et bredt net af ultrahurtige opladere i hele Danmark - den første er allerede kørende med gratis el og accelererer udrulning af lynopladning til elbiler.
17. januar 2019 kl. 07:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Der er nogle som mener, at det reelt ikke handler om, hvor langt en elbil kan køre på en opladning. Eller om man kan oplade bilen hjemmefra. Det handler om, hvor hurtigt man kan lade bilen. Og nu er netop den mulighed kommet et skridt nærmere, for det europæiske energiselskab E.ON og den danske ladeoperatør Clever kommer fremover til at indgå et joint venture, der med støtte fra EU, skal udrulle et netværk af 48 ultra-hurtige ladestationer i Danmark, Norge og Sverige.

Det nye selskab har allerede åbnet den første station i Danmark med gratis opladning til alle elbilister. Med Ultra-hurtigladning vil man kunne opnå en mulig ladeeffekt på 150+ kW. I øjeblikket er normen mellem 11-22 i almindelige ladere, mens nuværende hurtigopladning foregår med en 50 KW lader med undtagelse af ganske få steder.

Størstedelen af elbilerne på gaden kan i dag oplade batteriet med 50 kW. Det svarer til, at man kan køre 50 kilometer efter 10 minutters opladning.

Nyere elbiler, der kommer på markedet fra slutningen af 2018, vil kunne oplade med mellem 150 og 350 kW. Det svarer til at man kan køre mellem 150 og 350 kilometer efter 10 minutters opladning, og det er derfor, at de nye ladere er så bemærkelsesværdige, og selv om man ikke har mulighed for at udnytte ladningskapaciteten, så vil alle stationer efter planen også tilbyde både CCS- og 100 kW CHAdeMO-opladning.

- Dette samarbejde er endnu et bevis på, at livet som elbilist hele tiden bliver lettere - ikke mindst når branchen deler vision og arbejder sammen om at nå et fælles mål - en hurtigere omstilling af transportsektoren. Vi er glade for, at vi meget snart kan tilbyde vores elbilkunder flere og hurtigere opladningsmuligheder i Norden og resten af Europa, siger Tore Harritshøj, direktør for E.ONs nordiske eMobility-forretning.


Gratis el - lige nu

Ambitionen om at danne et separat selskab og bygge et netværk af 180 ultra-hurtige ladestationer i Norden og resten af Europa blev allerede meldt ud i slutningen af 2017, da E.ON koncernen og danske Clever modtog støttemidler fra EU-kommissionen til at bygge en elektrisk korridor af ladestationer til elbiler. Nu er ambitionen blevet en realitet og de første ladestationer i Danmark er på vej.

Det nye selskab får det sigende navn "Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS", og de har faktisk allerede færdiggjort og åbnet den første ultra-hurtige ladestation i Halsskov ved Korsør på Sjælland, hvor der i den indledende testperiode er gratis opladning til alle elbilister.

Ladestationen i Halsskov vil blive fulgt af adskillige nye ladestationer i både Danmark, Sverige og Norge i 2019. Den første flagskib-station vil åbne i første kvartal af 2019 ved Fredericia.

Clever og E.ON vil forblive konkurrenter i andre servicekategorier og E.ON koncernen vil yderligere anlægge over 140 ultra-hurtige ladestationer i Tyskland, England, Frankrig og Italien som en del af Europa-Kommissionens CEF-projekt, der løber frem mod 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce