cookie-og-privatlivspolitik
Opel Vectra med alt udstyr kan rent prismæssigt være interessant som gulpladebil.
Opel Vectra med alt udstyr kan rent prismæssigt være interessant som gulpladebil.

Motor

Stor interesse for privat kørsel i gulpladebiler

Antallet af bilister, som køber sig adgang til at bruge gulpladebiler til private formål på dagsbasis er stadig stigende, viser nye tal fra Motorstyrelen.
15. maj 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Et stigende antal håndværkere og andre brugere af gulpladebiler har fået øjnene op for, at de kan benytte deres gulpladebiler til private formål. Det kan man, hvis man køber et dagsbevis gennem appen "Dagsbevis" eller i Motorregistret.

I 2018 blev der solgt cirka 63.680 dagsbeviser. Det er en stigning på cirka 80 procent siden 2015, hvor antallet af solgte dagsbeviser var cirka 34.910.

Interessen kan være et tegn på, at bilisterne har opdaget, at det ikke altid er umagen værd at tage chancen, når det gælder en hurtig tur i firmabilen. Motorstyrelsen og SKAT slår hårdt ned, hvis det bliver opdaget.

Hvis man bliver standset i en mandskabsvogn, mens man kører privat, så betyder det, at man kommer til at betale en bøde, som svarer til fuld afgift. Det kan være over 100.000 kroner i specielle tilfælde.

Derfor er løsningen om dagsbevis populære. Når eksempelvis en håndværker har købt et dagsbevis, kan man køre på ferie, en tur på genbrugspladsen med haveaffald eller flytte møbler i en gulpladebil.

Man kan købe dagsbeviser ved at logge på Motorregistret med NemID eller digital signatur eller ved at downloade appen "Dagsbevis", som kan findes i både App Store eller Google Play.

- Dagsbeviser er et godt eksempel på en ordning, som giver rigtig god mening for mange af de danskere, der kører rundt i en gulpladebil til daglig og gerne vil bruge den lidt mere i dagligdagen. Antallet af solgte dagsbeviser vidner også om, at vores nye app er blevet taget godt imod af danskerne, fordi den gør købet af dagsbeviser nemmere. Det er vigtigt at have et dagsbevis, når man benytter sin gulpladebil til private formål, for det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne, siger direktør Jens Otto Størup, MotorstyrelsenKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce