cookie-og-privatlivspolitik
Glimt fra åstedet, men 23. januar følges op med foredrag på Hovedbiblioteket i Nykøbing om udgravningerne i forbindelse med Femernprojektet.
Glimt fra åstedet, men 23. januar følges op med foredrag på Hovedbiblioteket i Nykøbing om udgravningerne i forbindelse med Femernprojektet.
Foto: Museum Lolland-Falster

Nordfalsters avis

Femern Bælt-projektet i arkæologisk perspektiv

Onsdag 23. januar stiller museumsinspektør Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster, på Hovedbiblioteket i Nykøbing skarpt på arkæologiske udgravninger ved Rødbyhavn.
21. januar 2019 kl. 22:57 Af Henning Kørvel

Annonce

Stenalderen er på agendaen onsdag 23. januar klokken 19.30 på Hovedbiblioteket i Nykøbing.


Gådefuld stenalderplads

Her vil museumsinspektør Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster, stille skarpt på de seneste arkæologiske fund, som er gjort ved udgravningerne til Femern Bælt-projektet ved Rødbyhavn. Han vil også fortælle om den gådefulde stenalderplads ved Lidsø, som ikke ligger langt fra udgravningerne i Rødbyhavn.


Forsvarslinjer

Ved udgravningerne er der gjort fund, der stammer helt tilbage fra istidens afslutning, hvilket vil sige omkring 10.500-9.000 f.kr og frem til vikingetid eller tidlig middelalder.

Her er der fundet forsvarslinjer, der stammer fra romersk jernalder og fiskegærder, som strækker sig over flere kilometer i landskabet samt næsten mikroskopiske genstande som en halv vindruekerne, der alle er med til at omskrive historien om tidligere tiders lollikers liv og levned.

- Bopladsen ved Lidsø blev fundet tilbage i 1970 og udgravet af Kjeld Snedker. I 2018 har jeg og et par kolleger haft mulighed for at tage tilbage for at undersøge pladsen yderligere for at se, om resultaterne fra de nye udgravninger kan supplere fundene fra Femernprojektet, siger Bjørnar Måge, der ser frem til at fortælle publikum om de spændende resultater, som udgravningerne har genereret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce