cookie-og-privatlivspolitik
En ny tavle ved pumpestationen i Vålse Vig står på ønskesedlen.
En ny tavle ved pumpestationen i Vålse Vig står på ønskesedlen.
Foto: Steen Thornit

Nordfalsters avis

Plancher i Vålse Vig skal fornyes

Lokalhistorisk Forening Nordfalster involveret i opsætning af ny skiltning ved pumpestationen i Vålse Vig.
14. februar 2019 kl. 07:00 Af Henning Kørvel

Annonce

I samarbejde med I/S Vigen er Lokalhistorisk Forening for Nordfalster involveret i genskabelsen af nye plancher ved pumpestationen i Vålse Vig.

Emnet står på agendaen over kommende opgaver. Vigtigt er det kunne formidle fortællingen om inddæmningen og afvandingen af Vålse Vig for både nutiden og eftertiden.

På listen over forestående opgaver opridser lokalhistorisk forening fortsættelsen af interviews som en vigtig historisk kilde til fastholdelse af fortællingen om Nordfalster.

- Vores arkiv opbevarer også en del erindringer, men vi ønsker mange flere og opfordrer alle, som har lyst til at skrive om sig selv til at gøre det. Temaet kan både være ens eget liv, arbejde, et familiemedlem, et sted eller en oplevelse. Mulighederne er mange. Husk at se efter, hvad du har i kommodeskuffen. Vi er altid parate til en snak herom eller på mail, lyder opfordringen fra Kathe Torp Jensen, formand for Lokalhistorisk Forening for Nordfalster.

På opfordring er lokalhistorisk forening i gang med at opspore, hvor en mindesten over genforeningen i 1920, der blev opsat i en privat have i Vålse af tømrer H.P. Andersen i 1920 er blevet af. Opsporingen af stenen er ikke mindst interessant i lyset af markeringen af 100-året for genforeningen i 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce