cookie-og-privatlivspolitik
Jernbane Caféen ved Hovedbanegården i København og andre barer og værtshuse kan åbne fra 21. april som følge af en politisk aftale torsdag aften. (Arkivfoto)
Jernbane Caféen ved Hovedbanegården i København og andre barer og værtshuse kan åbne fra 21. april som følge af en politisk aftale torsdag aften. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Fra onsdag kan man også gå på bar - men husk at bestille bord

Med udskænkning til klokken 22 og åbent til klokken 23 må barer og værtshuse slå dørene op 21. april.
16. april 2021 kl. 08:21 Af Ritzau

De danske barer og værtshuse kan sammen med restauranter og caféer se frem til at åbne 21. april. Det bekræfter Erhvervsministeriet, efter at TV 2 fredag morgen kunne berette om det.

- Erhvervsministeriet oplyser, at barer og værtshuse er omfattet på lige fod med restauranter og caféer som serveringssteder i henhold til rammeaftale om plan for genåbning af Danmark og dermed kan åbne 21. april, skriver ministeriet i en mail.

- For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og forudgående bordbestilling.

Åbningen af barer og værtshuse sker, efter at der torsdag aften blev indgået en politisk aftale om en større genåbning.

På lige fod med restauranter og caféer skal barer og værtshuse have sidste udskænkning klokken 22. Herefter har kunderne en time til at indtage mad og drikke, inden serveringsstederne skal være lukket klokken 23.

Annonce

Der vil være arealkrav om to kvadratmeter for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis der ikke siddes ned.

Fredag vil ministeriet drøfte med de såkaldte sektorpartnere, hvordan de specifikke retningslinjer på området skal se ud i lyset af aftalen fra torsdag aften.

Retningslinjerne ventes at blive fremlagt snarest muligt.

Aftalen om at fremrykke dele af genåbningen betyder ifølge Dansk Erhverv, at et sted mellem 12.000 og 25.000 mennesker kan vende tilbage til arbejdet tidligere end ellers planlagt.

Dansk Erhverv vurderer, at omkring 100.000 job stadig vil være ramt af restriktioner efter 21. april.

Annonce

Oprindelig var det først fra 6. maj, at restauranter, caféer, barer og værtshuse var planlagt til at kunne åbne for indendørs servering.

Statens Serum Institut vurderer, at genåbningen af både indendørs og udendørs servering vil have en middel til høj risiko for øget smittespredning.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE