cookie-og-privatlivspolitik
Socialdemokratiet i København holder krisemøde om overborgmester Frank Jensen (S) på Københavns Rådhus søndag den 18. oktober 2020.
Socialdemokratiet i København holder krisemøde om overborgmester Frank Jensen (S) på Københavns Rådhus søndag den 18. oktober 2020.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Frank Jensen: Jeg heppede på Sofie Linde men er selv krænker

Overborgmester fortsætter i jobbet i København og erkender, at han har opført sig som krænker flere gange.
18. oktober 2020 kl. 23:21 Af Ritzau

Annonce

Ni år efter at overborgmester Frank Jensen (S) slikkede på en kvinde og dansede tæt med andre i festsalen på Københavns Rådhus, træder han frem og erkender, at han er krænker.

Det sker sent søndag aften selv samme sted, hvor krænkelserne skete.

- De sager, jeg har, knytter sig ofte til dans til fest og til hygge, hvor der er involveret alkohol. Jeg ved da godt, at jeg har gjort mig sårbar, siger han med hensyn til, at han ikke er gået tidligt hjem fra fester.

Sent søndag aften står det klart, at han fortsætter som borgmester, efter at et flertal blandt kredsformændene og den socialdemokratiske gruppe på rådhuset bakker op. Han kalder det selv et stort flertal.

Anden bølge af debatten om seksuelle krænkelser blev indledt, da tv-værten Sofie Linde fortalte om en episode, hvor en "stor tv-kanon" skulle have truet hende til sex.

Overborgmesteren beundrede hende.

- Jeg troede, sexisme var, da Sofie Linde stillede sig op og fortalte om den store tv-kanon, der udtrykte meget sexistiske ting. Jeg synes, at Sofie Linde var utrolig sej, jeg heppede på hende.

- Men det var først efter Maria Gudmes henvendelse, at jeg begyndte at reflektere over, at jeg også var krænker med det, jeg havde begået for otte år siden, og derfor min dybe, dybe undskyldning, siger han.

Han undskylder til de kvinder, han har krænket gennem tre årtier i politik.

Maria Gudme har fortalt, at hun som medlem af partiets ungdomsafdeling blev krænket af overborgmesteren i 2012 og var en af kvinderne, der stod frem i artikler i Jyllands-Posten fredag.

Siden har flere kvinder anonymt fortalt avisen, at også de har følt sig krænket af overborgmesteren.

Han er fortsat spidskandidat frem mod kommunalvalget i 2021 og vil nu gerne være en positiv del af debatten om krænkelser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce