cookie-og-privatlivspolitik
Flere borgerlige partier kritiserer Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, og hos DF ligger bekymringen i et muligt V-parløb med De Radikale. (Arkivfoto)
Flere borgerlige partier kritiserer Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, og hos DF ligger bekymringen i et muligt V-parløb med De Radikale. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Kommentator: Blå partiledere har mistet troen på Ellemann

De Konservative byder sig til som statsministerparti, mener kommentator efter skarp blå kritik af V-formand.
03. juli 2020 kl. 09:06 Af Ritzau

Annonce

Der er udbrudt åben borgerkrig i blå blok.

Sådan lyder analysen fra Thomas Funding, politisk redaktør på Avisen Danmark, efter at Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti denne uge har langet hårdt ud efter Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

De blå partiledere har mistet respekten for og troen på oppositionens leder, mener Thomas Funding. Han levner ikke Ellemann-Jensen mange chancer for at få styr på tropperne.

- Grunden til, at blå blok er én stor borgerkrig lige nu, er, at der ikke er en tro på, at Jakob Ellemann-Jensen kan vinde det kommende valg. Der er ikke blandt de andre partiledere den fornødne respekt for ham, siger Thomas Funding.

Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, var ikke i tvivl, da hun tirsdag i Berlingske udpegede skyldneren for blå bloks krise. Den ligger hos Venstre, mener hun.

Ydermere pegede hun i interviewet på, at Søren Pape Poulsen, De Konservatives formand, allerede i valgkampen 2019 havde "nogle mere klare pointer i forhold til borgerligheden".

LA-formand Alex Vanopslagh lagde torsdag brænde til bålet. Til samme avis lød, at Venstre havde stemt for "knaldrød politik".

Fredag har Dansk Folkeparti i en annonce udtrykt bekymring for Venstres samarbejde med De Radikale.

- Det er dybt bekymrende, at blå blok er inde i den her negative dødsspiral, siger Thomas Funding.

En anden ting, Jakob Ellemann-Jensen skal holde sig for øje, er De Konservatives mulige ambitioner om at blive statsministerparti, mener Thomas Funding.

- Det virker, som om man hos De Konservative vejrer morgenluft og tænker på, om man kan komme tilbage i den gamle rolle under Schlüter (Poul Schlüter, tidligere statsminister fra De Konservative, red.) og komme i spil til statsministerposten, siger han.

Grundlæggende, lyder analysen, er problemet, at Venstres formand ikke er trådt i karakter, siger Thomas Funding.

- Og det kommer kun, hvis han rent faktisk begynder at mene noget for alvor.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce