cookie-og-privatlivspolitik
Venstres Jakob Ellemann-Jensen skal forsøge at genvinde statsministerposten efter næste Folketingsvalg. Men det bliver en udfordring med flere og flere små partier i den blå blok, mener kommentatorer. (Arkivfoto)
Venstres Jakob Ellemann-Jensen skal forsøge at genvinde statsministerposten efter næste Folketingsvalg. Men det bliver en udfordring med flere og flere små partier i den blå blok, mener kommentatorer. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

Kommentatorer: Nyt parti vil give problemer for Ellemann

Det bliver svært for Ellemann at blive statsminister efter oprettelsen af nyt parti, vurderer kommentatorer.
07. november 2019 kl. 07:44 Af Ritzau

Annonce

Lanceringen af det nye borgerlige parti Fremad kommer til at give store problemer for Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, hvis han skal blive statsminister efter næste valg.

Det vurderer Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

- Der kommer til at være risiko for stort stemmespild i blå blok, når endnu et parti skal forsøge at komme over spærregrænsen ved næste valg.

- For mange små partier kan blive en hæmsko for Ellemann. De mange små partier vil gøre fornemmelsen af et samlet projekt sværere, fordi de små partier skal stå stærkt på deres værdier, siger hun.

Det er Thomas Larsen, der er Berlingskes politiske kommentator helt enig i.

- Ellemanns skrækscenarie er, at flere små partier ikke klarer den. Så jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det her ville Ellemann gerne være foruden.

- Det kan vise sig at være Mette Frederiksens bedste livsforsikring, at der kommer flere små partier i blå blok, der risikerer ikke at komme over spærregrænsen, siger han.

Det er de to tidligere medlemmer af Liberal Alliancen Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, der står bag det nye parti.

Partiet bliver stiftet, mindre end tre uger efter at de to politikere forlod Liberal Alliance.

Men det bliver et stort arbejde for de to politikere, hvis partiet skal over spærregrænsen ved næste valg, mener Helle Ib.

- Det er meget sjældent, at det sker for et nyt parti, at de kommer over spærregrænsen. Det var historisk, at det skete for Nye Borgerlige.

- Jeg har meget svært ved at se, hvordan det skal lade sig gøre, at de vil kunne trække sig over spærregrænsen, når der er så mange små partier i blå blok, der kæmper om stemmerne, siger hun.

Selv om det bliver en svær kamp at komme op over spærregrænsen ved næste folketingsvalg, mener Thomas Larsen dog ikke, at partiet skal dømmes ude.

- Jeg tror, der er en chance for, at de kan fange de vælgere, der er meget søgende i øjeblikket.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver voldsomt op ad bakke, men det er ikke umuligt, siger han.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille bliver formand i det nye parti, der allerede fra starten vil være repræsenteret i Folketinget, fordi Simon Emil Ammitzbøll-Bille blev valgt for Liberal Alliance ved valget i juni.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce