cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) ses her under tirsdagens partilederdebat, som er den tredje af slagsen i Folketingssalen, siden den blev introduceret i 2019.
Statsminister Mette Frederiksen (S) ses her under tirsdagens partilederdebat, som er den tredje af slagsen i Folketingssalen, siden den blev introduceret i 2019.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Mette F. åbner op for at forlænge restriktioner yderligere

Nuværende coronarestriktioner kan godt blive forlænget ud over 7. februar, oplyser statsministeren.
19. januar 2021 kl. 13:27 Af Ritzau

Annonce

I sidste uge forlængede regeringen en række restriktioner under coronakrisen til og med 7. februar.

Det gjaldt blandt andet nedlukning af skoler og detailhandlen for at forhindre, at smitten kom ud af kontrol.

Tirsdag under partilederdebatten i Folketingssalen varsler statsminister Mette Frederiksen (S), at det kan blive aktuelt at lade restriktionerne løbe i længere tid.

- I sidste uge forlængede vi restriktionerne, foreløbig til og med 7. februar.

- Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender, allerede i dag, for det er et kritisk sted, vi står.

Annonce

- Samtidig udruller vi vaccinerne så hurtigt, vi overhovedet kan. Omkring tre procent af danskerne er nu vaccineret, det er den højeste andel i EU, og vi gør, hvad vi kan, for at få frigivet flere vacciner hurtigere, siger hun.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, advarer mod at genåbne det danske samfund for hurtigt.

Det sker ikke mindst med henvisning til den britiske coronamutation, som er i omløb i Danmark, og som er mere smitsom end de øvrige coronavarianter.

Derudover er en coronamutation fra Sydafrika også kommet til Danmark.

- Jeg bliver også bekymret, når jeg ser udviklingen i Irland, hvor man havde smitten nede, og så åbnede man op, fordi man fik følelsen af, at "nu kan vi godt åbne mere op, fordi tallene er små".

Annonce

- Men på grund af den måde, de nye varianter spreder sig på, så er det gået meget alvorligt til. Hvordan ser statsministeren, at vi skal undgå det i Danmark, spørger SF-formanden.

Mette Frederiksen erklærer sig ikke uventet "meget enig i analysen".

Statsministeren siger, at hun er spændt på at se, hvordan den offentlige debat i Danmark kommer til at udfolde sig med tanke på, at smittetallene med coronavirus er faldende.

- Jeg kan godt forestille mig, at med den diskussion, der har været tidligere, eksempelvis i foråret, at når tallene på overfladen begynder at se gode ud, så vil der begynde at komme et pres, måske også politisk fra nogle partier, om, at nu skal Danmark åbnes op igen.

- Det vil være forkert, hvis vi ønsker at bevare epidemikontrollen, efter min bedste overbevisning

Annonce

- Fordi den britiske mutation - og vi kender ikke den sydafrikanske godt nok endnu, men den kan være potentielt lige så slem, eller endnu værre - ligger og ulmer nedenunder, og vi risikerer at tabe epidemikontrollen, siger Mette Frederiksen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE