cookie-og-privatlivspolitik
Sofie Carsten Nielsen (R) og de øvrige medlemmer af De Radikale har grund til at smile over den seneste Voxmeter-måling, der giver partiet 9,1 procent af stemmerne.
Sofie Carsten Nielsen (R) og de øvrige medlemmer af De Radikale har grund til at smile over den seneste Voxmeter-måling, der giver partiet 9,1 procent af stemmerne.
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Politik

Radikale med bedste Voxmeter-måling i fem år

Radikale står ligesom Konservative godt til i meningsmålingerne bare en uge før valget. Nedtur for LA.
29. maj 2019 kl. 10:22 Af /ritzau/

Annonce

Med blot en uge tilbage af valgkampen ser det ud til, at De Radikale har ramt den politiske topformen på det helt rigtige tidspunkt.

I den nyeste og dagsfriske meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, står partiet til at få 9,1 procent af stemmerne. Det er den højeste opbakning siden marts 2014.

- Det er dejligt, det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Det er selvfølgelig kun en måling, men tendensen peger i den rigtige retning, siger politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen.

- Det er også det, jeg møder på gaden, når jeg er ude og taler med mennesker. Folk er trætte af symbolpolitik og vil have Danmark i en ny retning, hvor vi løser reelle problemer.

- Og de har gennemskuet, at man ikke løser problemerne med en tæller på en hjemmeside eller ved at spise lagkage.

De Radikales vælgertilslutning er steget med to procentpoint, siden valget blev udskrevet.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen har strategien for valgkampen dog været den samme hele vejen igennem.

- Vi har forsøgt at komme ud og tale med så mange vælgere som muligt og lytte til, hvad de har at sige, og det bliver vi ved med indtil valgdagen, siger hun.

Også hos De Konservative er der grund til at være begejstret. Partiet står ifølge Voxmeter til at få 5,6 procent. Det er den højeste måling siden valget i 2015.

Derimod er målingen ikke rar læsning for Liberal Alliance, som spås at få en tilslutning på blot 2,8 procent. Det er omvendt den laveste måling, der er registreret siden seneste valg.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce