cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) efter samråd om sms'er i minksagen.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) efter samråd om sms'er i minksagen.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Statsminister og nøglepersoner har i minksagen automatisk slettet sms'er, som kommission har bedt om at få.
07. december 2021 kl. 11:34 Af Ritzau

Regeringen vil ikke bede andre aktører om at forsøge at genskabe automatisk slettede sms'er i minksagen, hvor millioner af mink er blevet aflivet.

Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) efter et samråd om sagen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og nøglepersoner automatisk har slettet sms'er, som kunne være relevante.

- Når vi står der, hvor vi står nu, så tror jeg simpelthen ikke, at det giver merværdi at henvende sig flere steder og sige, så skal det også tjekkes her.

- Så vi vil ikke foretage os yderligere i forhold til det her. Efter vores opfattelse har vi gjort det, der skal til. Vi vil ikke gøre mere, siger justitsministeren.

Statsministeren og justitsministeren var tirsdag i samråd om sagen, som udspringer af, at millioner af mink skulle aflives uden lovgrundlag.

Annonce

Private aktører har givet udtryk for, at de måske vil kunne genskabe automatisk slettede sms'er fra statsministeren og nøglepersoner i Statsministeriet.

Men regeringen tvivler på, at det vil kunne lade sig gøre.

- Intet er umuligt for dem, der ikke selv skal gøre det. Jeg synes, at der er sket en helt urimelig mistænkeliggørelse af vores politi, siger Hækkerup uden at uddybe, hvem der er kommet med den.

Tidligere har it-sikkerhedsekspert i CSIS Peter Kruse vurderet, at der var "gode muligheder" for det. Tirsdag siger han, at der ikke er tilstrækkelig offentlig viden til at give et bud på det.

Hækkerup understreger, at hverken politiet eller Forsvarets Efterretningstjeneste har kunnet genskabe de slettede sms'er fra Mette Frederiksen og andre nøglepersoner i minksagen.

Annonce

Politiet har brugt samme metode, som de bruger i "den alleralvorligste kriminalitet" ifølge justitsministeren.

- Skulle man så forestille sig, at der ved siden af det skulle findes nogle private firmaer, som ville kunne gøre det bedre. Det tvivler jeg på, siger justitsministeren.

Statsministeren kunne tirsdag ikke svare på, hvor mange telefoner hun har haft i perioden. Og hun kan ikke garantere, at ministeriet har identificeret alle telefoner, der kunne være relevante.

Det sagde hun også på et pressemøde 3. november.

Politiet har forsøgt at genskabe sms'erne, fordi de kan være relevante i forhold til at belyse, hvem der vidste, at der ikke var lovgrundlag i sagen om aflivning af mink af hensyn til folkesundheden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE