cookie-og-privatlivspolitik
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal torsdag eftermiddag forhandle med Folketingets partier om en yderligere genåbning af Danmark. (Arkivfoto)
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal torsdag eftermiddag forhandle med Folketingets partier om en yderligere genåbning af Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politik

Regeringen indkalder til forhandlinger om genåbning

Torsdag eftermiddag er Folketingets partier indkaldt til forhandling om yderligere genåbning af samfundet.
12. april 2021 kl. 18:57 Af Ritzau

Justitsministeriet har indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om yderligere genåbning af samfundet torsdag eftermiddag.

Det bekræfter Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund.

Ifølge ham er ministeriet endnu ikke kommet med et oplæg til forhandlingerne, men især kommunerne, der endnu ikke har kunnet tage del i genåbningen på grund af høje smittetal, er på programmet til forhandlingerne.

Her vil Enhedslisten foreslå en hjælpepakke til de kommuner, der stadig er ramt af nedlukningerne.

- Der er nogle børn, der, som det ser ud lige nu, har lange udsigter til at komme tilbage i skole, siger Peder Hvelplund.

Annonce

Hjælpepakken skal give kommunerne midler til at ansætte ekstra pædagogisk personale og til at styrke indsatsen med smitteopsporing.

I det meste af Danmark må elever i 5.-8.-klasse komme fysisk i skole på halv tid. Det samme gælder ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser - for eksempel elever i 1.g og 2.g. Før påske måtte de komme én dag om ugen til udendørs undervisning.

Og det er netop eleverne, som Enhedslisten gerne vil have tilbage i skole.

- Der, hvor vi primært lægger vores fokus, er at sikre, at børn og unge kan vende tilbage i skole i det omfang, at der er plads til det, siger Peder Hvelplund.

Derudover så han gerne, at musikskoler og daghøjskoler blev rykket frem i køen. De står i øjeblikket til at genåbne for personer med coronapas 21. maj.

Annonce

Coronapasset er dokumentation for, at man ikke udgør en smittefare. Det dokumenterer, at man enten er vaccineret, at man har været smittet inden for de seneste tre måneder og blevet rask igen, eller at man har et negativt coronaprøvesvar, der ikke er mere end 72 timer gammelt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE