cookie-og-privatlivspolitik
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bekræfter, at hans ministerium i øjeblikket behandler sager om fratagelse af passet fra danske fremmedkrigere. (Arkivfoto).
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bekræfter, at hans ministerium i øjeblikket behandler sager om fratagelse af passet fra danske fremmedkrigere. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Regeringen kigger på fratagelse af pas fra fremmedkrigere

En dansker, der har kæmpet for Islamisk Stat, vil mandag angiveligt blive sendt ud af Tyrkiet.
11. november 2019 kl. 13:46 Af Ritzau

Annonce

Udlændinge- og Integrationsministeriet behandler i øjeblikket sager om fratagelse af pas fra danske fremmedkrigere.

Det oplyser ministeriet.

Meldingen kommer, på dagen hvor Tyrkiets indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauerne AFP og dpa skriver, at en dansker, der har kæmpet for den militante gruppe Islamisk Stat (IS), mandag vil blive sendt ud af Tyrkiet.

Rigsadvokaten bekræfter mandag formiddag, at man er i kontakt med de tyrkiske myndigheder.

- Vi kan bekræfte, at vi er i dialog med de tyrkiske myndigheder om en dansk statsborger dømt i Tyrkiet for terror. Vi har ikke yderligere kommentarer pt., oplyses det i en skriftlig meddelelse.

Ifølge den britiske avis The Guardian siger en talsmand fra Tyrkiets indenrigsministerium, at Tyrkiet har gang i forberedelser til at sende tre danske IS-krigere ud af landet.

Om udmeldingerne fra Tyrkiet har noget med sagerne, der behandles i Danmark lige nu at gøre, vides ikke.

Et flertal i Folketinget vedtog i begyndelsen af november et lovforslag, der gør det muligt administrativt at tage statsborgerskabet fra personer kategoriseret som fremmedkrigere.

- Reglerne blev lavet for at blive brugt. Det er ikke for sjov, vi hastebehandlede forslaget i Folketinget, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i en skriftlig kommentar.

- Regeringen vil gå langt for at undgå, at fremmedkrigere, der har vendt Danmark ryggen, vender tilbage til Danmark. Derfor er jeg tilfreds med, at reglerne nu bliver taget i brug, siger Tesfaye.

Tyrkiets indenrigsminister, Suleyman Soylu, meddelte i sidste uge, at man mandag ville begynde at sende IS-krigere til deres hjemlande - også selv om de skulle have fået inddraget deres statsborgerskab i de pågældende lande.

En amerikansk IS-kriger blev mandag som den første udvist af Tyrkiet.

Syv tyske IS-krigere ventes torsdag 14. november ligeledes at blive sendt ud af landet. Også 11 franske IS-krigere bliver gjort klar til at blive sendt ud af Tyrkiet. Det oplyser det tyrkiske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

To IS-krigere fra Irland skal også udvises, lyder det.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Flere fuldtidssygeplejersker 15. december 2019 kl. 21.28

AF: FRANCOISE ANDERSEN

HÆRVÆRK I RØDBY 15. december 2019 kl. 14.07

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

Annonce