cookie-og-privatlivspolitik
Finansordfører for Socialdemokratiet Christian Rabjerg Madsen mener, at demensområdet kommer til at mange penge, fordi den tidligere regering har været karrig med finansieringen.
Finansordfører for Socialdemokratiet Christian Rabjerg Madsen mener, at demensområdet kommer til at mange penge, fordi den tidligere regering har været karrig med finansieringen.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Politik

S: Demensområdet er endnu en ubetalt regning fra Venstre

Socialdemokratiet støtter fortsat demenshandlingsplan, men ser Venstre stå med ansvaret for manglende penge.
10. november 2019 kl. 13:12 Af Ritzau

Annonce

Flere partier frygter, at den store og langsigtede demenshandlingsplan, der skulle løbe til 2025, mister en voldsom del af sin finansiering ved årsskiftet.

Socialdemokratiet står stadig bag indsatsen, men mener, at den daværende regering har efterladt en regning. Det siger partiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen.

- Det er en prioritet for regeringen, at vi får afsat midler til demenshandlingsplanen.

- Den udfordring, vi har, er, at den tidligere regering lavede en demenshandlingsplan frem til 2025, men undlod at finde finansiering til efter 2019. Derudover afskaffede den tidligere regering satspuljemidlerne uden at sætte noget nyt i stedet.

- Vi ønsker at styrke området, men det havde klædt den tidligere regering at afsætte midler i hele perioden, siger ordføreren.

Demenshandlingsplanen blev indgået af den tidligere regering, Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet i 2016.

Planen, der blandt andet skal give bedre pleje, bedre diagnosticering og bedre forhold for pårørende til demens, skulle løbe til 2025 og fik 470 millioner kroner fra 2016 til 2019.

Derfor forhandler Folketinget nu om den kommende finansiering. Her er der ifølge flere partier lagt op til en markant indskrænkning af midlerne.

- Vi tager handsken op og forsøger at finde midler, der kan komme demensramte og deres familier til gode.

- Forhandlingerne foregår lige nu, så jeg kommer ikke til at tale beløb, siger Christian Rabjerg Madsen.

Venstre er svært uenig i Christian Rabjerg Madsens udlægning af, hvilke regninger der er efterladt hvor.

- Der er aldeles ikke nogen ubetalt regning. Socialdemokratiet er selv en del af den brede politiske aftale, som de nu beskylder os for ikke at have finansieret.

- Så det er godt nok en meget dårlig undskyldning, de forsøger at slippe afsted med i et forsøg på at dække over, at de svigter demensområdet.

- Det vil klæde Socialdemokratiet at tage ansvar og bakke op om behovet for hjælp til mennesker med demens og deres pårørende, som vi gør, i stedet for at lave mudderkast, skriver sundhedsordfører for Venstre Sophie Løhde i en kommentar.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce