cookie-og-privatlivspolitik
Karsten Hønge kan ende med at skifte sin plads i Folketinget ud med en plads i Europa-Parlamentet. Billedet er fra torsdag 23. maj, hvor Hønge deltog i en debat på Brønshøj Torv i København.
Karsten Hønge kan ende med at skifte sin plads i Folketinget ud med en plads i Europa-Parlamentet. Billedet er fra torsdag 23. maj, hvor Hønge deltog i en debat på Brønshøj Torv i København.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

SF'er risikerer at stå med to pladser efter dobbeltvalg

Karsten Hønge (SF) er tidligere blevet kritiseret for både at stille op til Europa-Parlamentet og Folketinget.
23. maj 2019 kl. 17:29

Annonce

Hvis SF får det valg til Europa-Parlamentet, som meningsmålinger spår, så kan folketingspolitiker Karsten Hønge (SF) ende med at skulle vælge mellem Folketinget og EU.

De seneste målinger, der blandt andet er foretaget af Megafon for TV2 og Politiken, viser nemlig, at SF står til at få to mandater til EP-valget på søndag.

Hvis det sker, giver det en plads til partiets spidskandidat, Margrete Auken, og partiets nummer to, Karsten Hønge.

Men ifølge politikeren, der både stiller op til Folketinget og Europa-Parlamentet, er det op til partiets ledelse at beslutte, hvor han "kan gøre mest gavn".

- Det er ledelsen, der afgør, hvad jeg skal. Uanset hvilken opgave partiet sætter mig til, så er jeg frisk på det, siger Karsten Hønge til Ritzau.

Danmark har siden 2014, hvor det seneste valg blev afholdt, haft 13 pladser i Europa-Parlamentet. Heraf er én plads gået til SF.

Forud for årets valg har Karsten Hønge, der i dag er SF's politiske ordfører, sagt til blandt andre TV2 Fyn, at han bare skulle fungere som en form for "hjælperytter" til Margrete Auken i EP-valgkampen.

Torsdag vil han imidlertid ikke afvise, at han kan ende med at skifte København ud med Bruxelles, hvis SF får endnu en plads.

- Min umiddelbare førsteprioritet er folketingsvalget. Men hvis de (ledelsen, red.) synes, at jeg gør mest gavn ved at tage til Bruxelles, så pakker jeg kufferten og tager derned om en måned, siger Karsten Hønge.

Beslutningen om at stille op til begge valg er tidligere blevet mødt med kritik fra politikerkolleger.

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen kaldte for eksempel Karsten Hønges dobbeltkandidatur "grådigt".

SF'eren har dog affærdiget kritikken ved at sige, at han ikke ved, om han bliver valgt ind nogen af stederne.

Og selv hvis han får en plads i Europa-Parlamentet og i Folketinget, ser Karsten Hønge det ikke som et alvorligt problem.

- Den slags problemer og dilemmaer er jeg glad for at have. For det er jo et dilemma, men er det ikke et fantastisk dilemma? Man kan også sige, det er et problem, men er det ikke et luksusproblem?

Europaparlamentetsvalget afholdes i alle EU-lande mellem den 23. og 26. maj.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce