cookie-og-privatlivspolitik
Inger Støjbergs forsvarsadvokater, Nicolai Mallet og René Offersen, har tirsdag fået ordet i Rigsretten og skal fremlægge de dokumenter og beviser, som de ser som centrale for sagen. Først på mandag skal Inger Støjberg afhøres.
Inger Støjbergs forsvarsadvokater, Nicolai Mallet og René Offersen, har tirsdag fået ordet i Rigsretten og skal fremlægge de dokumenter og beviser, som de ser som centrale for sagen. Først på mandag skal Inger Støjberg afhøres.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politik

Støjbergs advokat i Rigsretten: Fuldtonet politisk hykleri

Forsvarer peger på fjerde dag i Rigsretten, at partier ikke har ændret holdning til adskillelsen af asylpar.
07. september 2021 kl. 10:19 Af Ritzau

Inger Støjbergs forsvarsadvokat René Offersen har for første gang fået ordet i Rigsretten, hvor det tirsdag er blevet tid til forsvarernes forelæggelse af sagen.

Og budskabet fra ham er klart. Inger Støjberg vil frifindes.

- Hun bestrider, at hun har overtrådt Ministeransvarlighedsloven. Hun afgav hverken 10. februar 2016 eller senere nogen tjenestebefaling om at iværksætte nogen ulovlig indkvarteringsordning, siger René Offersen.

Han fortæller videre, at Støjberg ikke på noget tidspunkt havde anledning til at gribe ind, da hun ikke havde grund til at tro, at administrationen var ulovlig.

I sagen er Inger Støjberg anklaget for i 2016 at have iværksat og fastholdt en ulovlig instruks om at adskille mindreårige asylansøgere fra deres ægtefælle eller samlever uden en individuel vurdering.

Annonce

René Offersen bruger også taletiden på at lægge vægt på de traditionelt regeringsbærende partiers ageren. Han peger på, at de ikke har ændret holdning til adskillelsen. Han henviser til en fælles udtalelse fra Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative.

Her bemærkes det, at hensigten med adskillelsen er rigtig - men at den juridisk har været forkert.

- Inger Støjberg har det svært med, at de regeringsbærende partier med den ene hånd tager politikken til sig og gør den til sin egen, men med den anden hånd sender hende i Rigsretten.

- Hun oplever det som fuldtonet politisk hykleri, lyder det fra forsvareren.

Rigsretssagen er tirsdag i gang med det fjerde retsmøde, og de første tre dage er gået med anklagernes forelæggelse.

Annonce

De har læst op af en lang række mails og notater fra tiden op til og efter, at Inger Støjberg 10. februar 2016 i en pressemeddelelse meddelte, at hun havde bedt Udlændingestyrelsen om straks at sætte en stopper for, at mindreårige i asylsystemet kunne bo med en ægtefælle eller samlever.

For anklagemyndigheden står det klart, at pressemeddelelsen var en ulovlig instruks, fastslog anklager Jon Lauritzen, da han tirsdag morgen afsluttede sin forelæggelse.

- Udlændingestyrelsen opfattede instruksen som en instruks og handlede herefter, sagde han.

Anklageren brugte også lejligheden til at afvise, at et notat, om der skulle være en individuel vurdering af parrene, skulle have betydning.

- Efter anklagemyndighedens opfattelse mistede notatet af 2. februar sin betydning efter 9. februar, da der blev arbejdet videre på en ordning uden undtagelser, sagde Lauritzen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE