cookie-og-privatlivspolitik
Mona Juul (K) afviser blankt regeringens boligudspil. Hun mener ikke, at det er fair, at milliarder af kroner fra almene lejere i hele landet skal gå til et udspil, der fokuserer i så høj grad på København. (Arkivfoto)
Mona Juul (K) afviser blankt regeringens boligudspil. Hun mener ikke, at det er fair, at milliarder af kroner fra almene lejere i hele landet skal gå til et udspil, der fokuserer i så høj grad på København. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

V og K afviser boligudspil: Prestigeprojekt for København

København burde prioritere at få bygget flere små fremfor store lejligheder, mener Venstre og Konservative.
12. oktober 2021 kl. 17:58 Af Ritzau

Det bliver mere end almindeligt svært for boligminister Kaare Dybvad (S) at overtale Venstre og Konservative til at se fordelene ved regeringens boligudspil, som blev præsenteret tirsdag.

De to partiers boligordførere afviser tirsdag udspillet, som ifølge begge partier er den forkerte medicin til det københavnske boligmarked og urimeligt finansieret af resten af landet.

- Vi er overrasket over, at det stort set ikke indeholder andet end almene boliger, siger Venstres Heidi Bank.

- Så kan vi se, at det, der lægges op til, er et prestigeprojekt i København på bekostning af lejerne og skatteborgerne i resten af landet.

Hun og Venstre så gerne, at regeringen brugte sine kræfter på at udvide mængden af ejerboliger også:

Annonce

- Vi mener også, at det er vigtigt, at der samlet set er en blandet boligmasse, hvor man sikrer, at almindelige mennesker med en almindelige indkomst kan få adgang til ejerboliger - også i hovedstadsområdet.

De Konservatives Mona Juul er modstander af, at penge fra hele landets almene lejere skal bruge på at finansiere, hvad der i hendes øjne er en "københavnerkampagne".

Hun mener, at den lavere andel af almene boliger i København falder tilbage på nogle af de valg, der er truffet i Københavns Kommune.

- København har forsømt den mulighed, som langt de fleste andre byer har formået: at bygge op til 25 procent almene boliger, når man går i gang, siger hun.

- Derudover har man konsekvent i en meget lang periode bygget nogle meget store lejligheder, som selvfølgelig bliver dyrere end små lejligheder. Det er derfor, at man kan se forskel på byerne i Danmark.

Annonce

- Det første, man kunne gøre, var, at København fik styr på det selv. Det behøver vi ikke sidde og lave national lovgivning om.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE