cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Arkivernes dag i Sakskøbing

Sakskøbing Lokalhistorisk Arkiv holder igen i år åbent på arkivernes dag.
08. november 2018 kl. 11:30 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Sakskøbing Lokalhistorisk Arkiv holder igen i år åbent på arkivernes dag, som er lørdag den 10. november. Tidsrummet er fra kl. 12.00 og til kl. 15.00. Alle er velkommen til at komme på besøg i Juniorsgade og spørge om hvad vi laver, men vi har fundet noget materiale frem, som vi håber, har interesse, fortæller Ulla Petersen og fortsætter:

- I har mulighed for at se eller gense den plancheudstilling, som blev lavet i forbindelse med Sakskøbing Håndværker & Industriforenings 150 års jubilæum i maj. Der er holdt mange gode fester, afholdt basar, fejret andre jubilæer, deltaget i juleoptog og arrangeret byfester og byggeudstillinger. Derudover har foreningen været en stor spiller på det sociale område med opførelsen af Stiftelsen mv. Vi har også nogle spændende billeder med personer, der har siddet i bestyrelsen for foreningen.

For nogle år siden har arkivet modtaget nogle ringbind med foto af dagligdagen på fritidsklubben "Møllen" på Møllevej i Sakskøbing. Kom og se, om du kan finde dig selv eller andre, som du kender. Du har også mulighed for at bladre i kommunale scrapbøger.
Arkivet har fået overspillet nogle gamle VHS bånd til Dvd'er - de kan på en almindelig åbningsdag (torsdage fra kl. 15:00 til 18:00) ses på en PC, men et par af dem bliver denne dag vist på det store lærred.

Sidst, men ikke mindst kan du få en snak med arkivets medarbejdere om hvordan man kommer i gang med at få nedskrevet sine erindringer eller indtalt på lydbånd. Vi vil nemlig meget gerne have din historie til eftertiden og indsamler erindringer fra Sakskøbing og omegn. Du kan få en lille folder med gode råd til at komme i gang med at skrive og nogle forslag til erindringssteder, som du kan starte fra: "din nærmeste familie", "din mor", "din barndom", "din skolegang" mm.

Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv drives stort set 100 procent af frivillige. Vi er pt. 14 frivillige, som modtager arkivalier, registrere dem og formidler, som vi bl.a. gør på en dag som Aktivernes Dag. Vi arbejder tæt sammen med Sakskøbing Lokalhistorisk Forening, og er også gensidigt repræsenteret i hinandens bestyrelser. Herudover har vi foreningen Støvmiderne, der står for bogudgivelser, og har en ny udgivelse på bedding. Vi efterlyser altid nye kræfter - dette kan du også høre mere om, slutter Ulla Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce