cookie-og-privatlivspolitik
Propelfly ved at blive lastet under 2. verdenskrig.
Propelfly ved at blive lastet under 2. verdenskrig.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

En by i krig

Foredrag om tiden under besættelsen.
07. april 2019 kl. 07:18 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

I Sakskøbing købstad fik de danske nazister 17 stemmer ved folketingsvalget i 1939. Men meget ændrede sig i løbet af de efterfølgende seks år.

Der blev udført sabotageaktioner mod Sakskøbing Savværk og BP's olielager på havnen. En stor amerikansk Halifax bombemaskine styrtede ned ved Hjelm. Og et amerikansk bombefly røg gennem stuehuset til Ødegård. Det lokale politi blev sat fra bestillingen og gik under jorden.

I 1944 var der indkvarteret cirka 400 tyske soldater i baraklejren på Berritzgård. I maj 1945 var der cirka 2.000 tyske flygtninge på Berritzgård, Krenkerup, Nørregård og Engestofte.

Det fortæller museumsformidler Anne Elmer fra Museum Lolland-Falster mere om ved det næste arrangement i Sakskøbing Lokalhistoriske Forening. Foredraget kommer også til at handle om sprængninger, våbennedkastninger og tyske razziaer på det øvrige Lolland-Falster. Derudover beskriver Anne Elmer, hvordan krigen påvirkede Lolland og Falster både under og efter krigen, og hvordan hverdagen var præget af mangel på varer.

Arrangementet holdes tirsdag 9. april kokken 19.00 på Saxenhus.

Alle er velkomne. Prisen inklusiv kaffe og kage er 45 kroner for medlemmer og 65 kroner for andre. Se i øvrigt annonce.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce