cookie-og-privatlivspolitik
Fire maritime klubber er gået sammen om blandt andet havneudvikling i Nysted.

2

Billeder

Fire maritime klubber er gået sammen om blandt andet havneudvikling i Nysted.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

En overklub med fire underklubber

I Nysted har fire forskellige maritime klubber sat sig sammen og indledt et samarbejde.
28. april 2019 kl. 09:30 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Et lokalt fællesskab på tværs af klubber med et fælles mål om en lang række interesseområder og aktiviteter.

Det er målet for det samarbejde, der nu er indledt mellem henholdsvis Nysted Bådelaug, Nysted Smakkelaug, Nysted Roklub og Nysted Sejlklub.

Samarbejdet på tværs af flere fronter har flere formål, og det er blandt andet at skaffe flere medlemmer til klubberne ved fælles annoncering og åbent hus-arrangementer.


Udvikling af havnen

- Et andet mål er at vise sammenhold omkring vores havn i Nysted og dennes aktiviteter. Vi vil bruge samarbejdet til at udvikle havnen, understreger Richard Jensen, der er oldermand i Nysted Smakkelaug.

Richard Jensen nævner også et tredje mål, som ganske simpelt er praktisk arbejde på tværs af de fire lokale maritime klubber.

- Det kan for eksempel være at sætte pæle ved Skovrende, som er den rende, vi selv skal holde, tilføjer Richard Jensen.


Fire møder om året

Foreløbig er det aftalt de fire lokale klubber imellem, at der i det nye samarbejde skal holdes fire møder om året, hvor medlemmerne i alle fire klubber er meget velkomne til at komme med input.

- Er der andre maritime foreninger i Nysted, som eksempelvis har aktiviteter indenfor vandsport, er det ikke, fordi vi har glemt dem. Men vi kender desværre ikke til deres eksistens, og derfor er de meget velkomne til at kontakte en af klubberne for informationer, fortæller Richard Jensen.

Ifølge en hurtig udregning af Richard Jensen består de fire klubber af en medlemskare på i alt omkring 400. Der er en del gengangere blandt de fire klubbers medlemskarer, men ellers råder Nysted Sejlklub over 140 medlemmer, bådelavet over 125, roklubben over cirka 50 og endelig er der 80 medlemmer hos smakkelavet.

- Man skal også se det her samarbejde som en måde at komme til at stå stærkere over for kommunen, tilføjer Richard Jensen.


Nødt til at tænke ud

Hos formand for Nysted Sejlklub, Jesper Walli Pedersen, er der også lutter positive toner i forhold til det spritnye lokale samarbejde.

- Vi bliver nødt til at tænke ud af boksen, og det her samarbejde skal også ses som et udspil til resten af byen om, at vi maritime klubber sagtens kan finde ud af at hjælpe hinanden. Man kan sige, at vi hos de maritime klubber nu har fået en overklub med fire underklubber, siger formanden for Nysted Sejlklub.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce