cookie-og-privatlivspolitik
En sønderjyde i tysk kristjeneste og russisk fangenskab under 1. verdenskrig.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Hør om Peter Post's Dagbog

Lokalhistorikeren Jens Rasmussen, Maribo, fortæller om bogen.
17. oktober 2019 kl. 09:26 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Else Marie Post, Maribo, har skrevet bogen "Peter Post's Dagbog" om sin bedstefars oplevelser i tysk krigstjeneste og i russisk fangenskab under 1. verdenskrig.

Lokalhistorikeren Jens Rasmussen, Maribo, fortæller om bogen ved det næste arrangement i Sakskøbing Lokalhistoriske Forening.

I 1915 blev Peter Nissen Post indkaldt som soldat i den tyske hær.

Efter fem måneders rekruttid blev han sendt til Østfronten, taget til fange og sendt til en krigsfangelejr i Sarapol inde i Ural-bjergene.

Peter Post kom til Danmark i efteråret 1918, men kunne ikke vende tilbage sit hjem i Sønderjylland, da han blev betragtet som deserteret soldat.

I dagbogen fortæller Peter Post om sine oplevelser ved fronten, rejsen gennem Rusland og om dagliglivet i fangelejren.

Arrangementet holdes tirsdag 22. oktober, klokken 19.00, på Saxenhus. Alle er velkomne. Prisen inklusive kaffe og kage er 45 kroner for medlemmer og 65 kr. for andre.

Se i øvrigt annonce.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce