cookie-og-privatlivspolitik
Badebroen bliver inden længe forlænget. Guldborgsund Kommune har givet et tilsagn om at betale for de materialer, der skal bruges hertil.
Badebroen bliver inden længe forlænget. Guldborgsund Kommune har givet et tilsagn om at betale for de materialer, der skal bruges hertil.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Saxkjøbing Avis

Ingen renovering af havnen

For få udlejede pladser siger kommunen. Til gengæld skal badebroen forlænges, man er ved at etablere nye toiletter og der planlægges en anlægsbro til kajakker.
15. maj 2020 kl. 05:13 Af Manfred Sørensen

Annonce

STUBBERUP Havnen i Stubberup er ifølge Stubberup Bådelaugs nu i så dårlig og kritisk stand, at havneudvalget i Stubberup Bådelaug har forespurgt Guldborgsund Kommune om muligheden for at få renoveret denne.

Men responsen var i følge medlemsbladet Havnenyt bestemt ikke positivt, for i et svar fra kommunen til havneudvalget lyder det blandt andet:

- Det er en lille jollehavn med begrænset økonomi og lille udlejning af bådpladser. P.t. er 16 bådpladser ud af 44 udlejet, og samlet set rækker den nuværende bådpladsindtægt kun akkurat til vedligeholdelse af landarealerne, og ikke til større vedligeholdelse af havnen. Såfremt indtægterne, over en årrække og med den nuværende behov for bådpladser, skal være omkostningsbestemte til istandsættelse og vedligeholdelse af havnen, er der behov for langt større bådpladsafgifter.

- Når det er sagt, kan vi godt forstå jeres ønsker. Nogle af initiativerne I nævner har måske også potentiale til, via jeres beboergruppe, at rejse eksterne økonomiske midler. Med hensyn til ønskerne om havneistandsættelser og uddybning er det som oplyst noget, der kræver yderligere finansiering, udover hvad der i dag er mulighed for. Det vil også kræve en nærmere samlet vurdering af behovet for bådpladser og havnens brug i øvrigt, var blandt andet begrundelsen fra kommunen.

Alligevel sker der ting og sager på havnen. Badebro bliver forlænget idet Guldborgsund Kommune har givet et tilsagn om at betale for de materialer, der skal bruges hertil. Broen bliver udvidet med et fag samt påmonteret en ekstra trappenedgang, der vender ind mod land. Det vil give bedre forhold for de mange børn og voksne, der benytter broen året rundt. Arbejdet med bygning af badebroen udføres af medlemmer fra Stubberup Bådelaug.

Der er også et nyt toilet på vej, og dermed en løsning på sidste års store problem med de manglende, offentlige toiletforhold på havnen. Den gamle toiletbygning er nu revet ned, og der arbejdes med en løsning om opførelse af en bygning placeret ved Stubberup Bådelaugs klubhus. Det er i skrivende stund ikke færdigforhandlet, men der arbejdes med denne løsning, således at Bådelaugets medlemmer samt de besøgende gæster på havnen kan benytte dette.

Udover det er der efter et møde med Guldborgsund Kommune blevet givet tilsagn om en anlægsbro til kajakkerne. Broen bliver lavet af Guldborgsund Kommune, og der er tale om en bro i form af en flydebro/ponton.

Så vil Stubberup havn være bedre egnet til at modtage gæster fra andre havne samtidig med, at Stubberups egne "kajakfolk" vil få nogle bedre forhold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce