cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto

Saxkjøbing Avis

Julearrangement i LOF's eftermiddagshøjskole

LOF Sakskøbing indbyder til julehygge tirsdag 4. december.
01. december 2018 kl. 11:54 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Der lades op til den kommende højtid med en eftermiddag, hvor Jutta Bojsen-Møller fortæller om jul i det gamle Norden. Hun fortæller om Juleblotet, der var den største offerfest i løbet af året i det gamle Norden. Festen lå på den mørkeste tid af året på det tidspunkt, hvor man med det blotte øje kunne se, at dagene blev længere, omkring 13. januar. Man spiste og drak og festede sammen med guderne og forfædrene i flere dage. I julen herskede fred: det var utænkeligt at føre fejder.

Med dette som udgangspunkt fortæller Jutta Bojsen-Møller om julens mange traditioner: om juletræ, julemand, nisser, julegaver m. m. og hun vil fortælle, hvordan det gik til, at julen blev flyttet fra 13. januar til 25. december - fortællingen om det lille fredsbarn fra Betlehem, der viste sig at være en stærkere konge end Thor. Vi skal naturligvis også synge nogen af de kendte julesange og salmer.

Traditionen tro serveres der gløgg og æbleskiver. Alle er velkommen. Pris for foredrag, gløgg, æbleskiver og kaffe er 60 kroner. Af hensyn til traktementet må man meget gerne melde til hos Doris Hartmeyer på telefon 54 77 90 08.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce