cookie-og-privatlivspolitik
Der var virkelig gang i julehandlen hos Hermann Kop & Kande i Sakskøbing.

3

Billeder

Der var virkelig gang i julehandlen hos Hermann Kop & Kande i Sakskøbing.
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

Kunderne raflede sig til julerabat

Rafling om priserne i Sakskøbings butikker gav juletravlhed for de lokale handlende.
15. december 2020 kl. 10:56 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

SAKSKØBING Køen strakte sig forrige søndag formiddag ved 11-tiden hele vejen hen til døren og videre hen langs vinduespartiet ud mod gaden i Hermann Kop & Kande.

Forrige søndag tilbød flere lokale butikker traditionen tro rafling om priserne første søndag i december. Kunderne kunne rafle sig til rabat på julegaverne, og det gav ekstra mange kunder i butikkerne i den lokale handelsstandsforening.

Slog man en sekser, gav det 10 procent i rabat på indkøbet, to seksere gav 20 procent, tre seksere 30 procent, og var man så heldig at slå fire seksere, kunne man gratis tage sine varer med hjem.

- Det er en tradition, der går mange år tilbage, og folk synes, det er skægt, siger Ole Hermann, indehaver af Kop & Kande.


Lokal opbakning

Annie Månsson fra Sakskøbing var så heldig at slå tre seksere, og hun opnåede derfor en rabat på 160 kroner på sin julegave.

- Det er super at kunne få lidt rabat på den måde, og det giver lidt spænding, siger Annie Månsson, som havde valgt at lægge indkøbet søndag, da hun havde set, at der var rafling om priserne.

Hun handler helst julegaverne lokalt i Sakskøbing, hvis det kan lade sig gøre.

- Vi skal støtte butikkerne, ellers er de her pludselig ikke mere, siger hun.

Cindie Kaare var også i Kop & Kande med sin datter Malouca og fik med en sekser 10 procent i rabat.

- Det er vigtigt, vi handler lokalt, så vi kan bevare handelslivet, og jeg kan også godt lide, at du her i butikken kan tage varen ud af kassen og se, at den er i orden. Det kan du ikke, når du handler på nettet, siger Cindie Kaare.

I Sportigan havde Uffe og Sonja Jensen ikke held i sprøjten med raflebægeret. De mener også, det er vigtigt at bakke op om det lokale handelsliv.

- Hvis vi ikke gør det, ender det jo med, at vi skal til Nykøbing for at handle, siger Uffe Jensen.


Mange aflysninger

Coronaen betød bestemt ikke, at folk holdt sig væk fra butikkerne i weekenden. Men corona-pandemien er gået hårdt ud over de forskellige juleaktiviteter i byen.

Juletræstændingen, børnejuleoptoget og ikke mindst det store årlige juleoptog er alle blevet aflyst.

Formand for Sakskøbing Handelsstandsforening, Jan Herluf Petersen fra Sportigan, er ærgerlig over, at man har været nødt til at aflyse de mange julearrangementer. Hvad julehandlen angår, er han dog optimistisk.

- Jeg har positive forventninger. Det går godt, og folk er loyale og handler lokalt. De ved, at de skal handle lokalt, hvis de vil have, at vi skal være her i morgen. Der er selvfølgelig nogle, der handler på nettet, men så er vi bare endnu mere glade, når folk så vælger at handle i butikkerne, siger Jan Herluf Petersen.

Både Jan Herluf Petersen og Ole Hermann fra Kop & Kande melder, at de lokale handlende corona til trods faktisk har haft rigtig godt gang i salget gennem hele efteråret, ligesom de vender tommelfingeren op over for salget på black friday/black week.

Det var søndag også muligt at rafle om priserne i Butik Susanne og Tøjeksperten.

Butikkerne i Sakskøbing Handelsstandsforneing har åbent hver søndag op til jul fra klokken 10.00 til 15.00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce