cookie-og-privatlivspolitik
Claus Pedersen underskriver lejemålet på Kettinges nye Min Købmand-butik, imens frivillige ser på.
Claus Pedersen underskriver lejemålet på Kettinges nye Min Købmand-butik, imens frivillige ser på.
Foto: Ingrid Riis

Saxkjøbing Avis

Lejekontrakten er underskrevet

Ny købmand har flyttet familien med til byen og glæder sig til åbning.
27. august 2020 kl. 09:21 Af Maria Glasius Lange

KETTINGE Hylderne er på vej op, det nye inventar ruller løbende ind, og lejekontrakten mellem Min Købmand Kettinge Aps og Claus Pedersen, købmandsbutikkens kommende bestyrer, er underskrevet.

Projektet med at etablere en ny købmandsbutik i Kettinge virkede tidligere på året noget fjernt, men meget er sket hen over sommeren.

De 75 frivillige har knoklet, siden nøglerne til butikken blev overtaget 15. juni, og samtidig er man nået op på en million kroner i solgte anparter. En lokal elektriker har frivilligt hjulpet med lysinstallationerne, og alt i alt giver den store lokale hjælpsomhed luft i budgettet, forklarer Troels Jørgensen fra Kettinge Bylav.

Drømmen om at eje sin egen købmandsforretning har groet længe hos Claus Pedersen, der har været butikschef hos Niels Fog og derudover har været 17 år på Haribo Lakrids.


Familiedrevet købmand

Indtil for nylig boede han i Rønnede på det sydlige Sjælland, og i en tv-udsendelse om kampen for at få en ny købmand i Kettinge blev han opmærksom på muligheden for at føre sin drøm videre. Han har fulgt udviklingen på sidelinjen og deltaget i borgermøderne - dog uden at præsentere sig.

Annonce

Efterhånden blev han klar over, at butikken i Kettinge økonomisk var én af de bedste muligheder for ham. Han overtalte sin datter med 18 års butikserfaring, Charlotte Schütt Riel, og hendes familie til at tage med, og de er nu alle i gang med at indrette sig i et hus lige over for butikken.

- Jeg har af og til tænkt på, hvad det egentlig er, jeg går ind til. Men på den anden side tænker jeg også: Hvornår får man den chance igen, siger Claus Pedersen.

Omkring ham arbejder et lille udsnit af de i alt 75 frivillige med at ordne køleanlæg til grøntafdelingen og få styr på de nye grønne hylder, som skal op at hænge.

De er en del af et nyt butikskoncept hos Min Købmand, som afdelingen i Kettinge bliver den første til at indrette sig under. Det medfører blandt andet et mere grønt udtryk i butikken og nyt design af skiltet uden på butikken.

Derudover får butikken et nyt indgangsparti og en ny flaskeautomat.

Annonce

Udvalget af varer i butikken baseres på et grundsortiment, som Min Købmand skal forhandle, men derudover er der plads til at bestemme en del af sortimentet selv. Og det kan give muligheder for et samarbejde med for eksempel lokale gårdbutikker.

Til de lokales store glæde får butikken også en maskine, der kan sørge for frisk brød, ligesom der vil blive salg af Lotto-kuponer og indlevering og modtagelse af pakker.


Savner liv i byen

Og ligesom at borgerne i Kettinge glæder sig, er interessen mindst ligeså stor blandt beboere i oplandsbyer som Ulstrup og Rykkerup.

- Jeg savner, at det er nemt at handle, siger Conny Rasmussen.

Mia Frederiksen forklarer, at det at have en butik i nærheden er så naturligt, at hendes søn forleden sagde, at han lige kunne smutte forbi brugsen og hente noget. Og få sekunder efter tog det i sig igen, i og med at der ikke længere var en brugs.

Annonce

- Det bliver så rart bare at se lidt mere liv i byen, tilføjer hun.

Og Charlotte Schütt Riel og hendes far glæder sig til samarbejdet med de frivillige, hvad enten det bliver til jul, fastelavn, sommer eller andre tidspunkter, hvor der skal ske endnu mere.

Hun flytter til byen med sin mand og de to døtre Freja på 13 år og Victoria på 9 år.

Begge er nu meldt ind på Nysted Skole, og selv om det var svært for især Freja at skulle sige farvel til sine venner, har hun accepteret flytningen under tre krav: Hun skulle have sit eget værelse, og huset skulle have internet samt en trampolin i haven.

Arbejdet med butikslokalet skal være færdigt 15. september, så Claus Pedersen kan forberede det sidste mod åbningen 1. oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE