cookie-og-privatlivspolitik
De tre mænd, der tilsammen danner Halfdanskerne.

2

Billeder

De tre mænd, der tilsammen danner Halfdanskerne.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Lyrik- og visefestivalen i Nysted byder på to trioer

Åbningsdagen på den 6. Lyrik- og visefestival i Nysted byder på to humørfyldte trioer.
03. maj 2019 kl. 08:12 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Årets Lyrik og visefestival i Nysted byder på lyrik i recitation, i råb og i opera!

Ja, i år er der flere overraskelser på tapetet, når Nysted Lyrik- og visefestival løber af stablen for sjette gang, i år i dagene 14., 15. og 16. juni 2019

Som de forgangne år ligger det fysiske omdrejningspunkt i Aarestrup Museet i Adelgade 80 i Nysted.

Det er også her, at åbningsarrangementet finder sted fredag 16. juni 2019.

Efter talerne ved den festlige åbningsceremoni om eftermiddagen klokken 14.00 indledes musikprogrammet med to trioer - først kommer tre kvinder, så kommer tre mænd.


NORRØN spiller fra 14.30-15.30

Norrøn spiller Nordisk folkemusik af både traditionel og nykomponeret karakter. Ja, faktisk folkemusik fra hele det gamle Norrønske område Irland, Skotland, Shetlandsøerne, Island, Norge, Sverige og Danmark.

Musikken beskrives bedst med ordene: Swingende, meditativt, luftigt, kraftfuldt og legende. Eller sagt på en anden måde -improvisatorisk folkemusik med et glimt i øjet. Den utraditionelle besætning og trioens akustiske lyd får tonerne til at flyde sammen i et stemningsfyldt univers af smukke klange og skæve idéer fra lyriske valse til pulserende, energiske slæng-polskaer.

Norrøn består af de tre musikere Anja Præst på basklarinet, Nina Veng på tværfløjte og Louise Vangsgaard. Anja Præst kender mange som en af hovedkræfterne i folkemusikgruppen "Phønix", og Louise Vangsgaard kender andre fra folkemusikgruppen "Tradish". To grupper, som begge tidligere har gæstet Dagligstue-koncerterne i Maglebrænde.

De tre kvinder spiller efter konceptet: "Den eneste aftale er, at der ikke er nogen aftale". Det betyder, at der ikke er nogen planlagte arrangementer: Musikken opstår derimod i nuet ud fra en melodi.


HALFDANSKERNE spiller fra 16.00-17.00

De tre mænd, der tilsammen danner Halfdanskerne, betog alle med deres energiske optræden i 2015, så meget, at Lyrik-og Visefestivalen har bedt dem komme igen.

Deres energi og smittende musikglæde, som de spredte dengang, har kaldt på et genhør, fortæller arrangøren Peter Abrahamsen.

- Der er nye sange, men energien er den samme, og publikum kan igen glæde sig til at møde de tre raske svende Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold og deres levende instrumenter!

Trioen har en usædvanlig evne til at formidle vores kulturarv på en nærværende måde, fremhæver Peter Abrahamsen.

- De tre musikere startede deres samarbejde i 2008, og det er visefortolkning af højeste klasse, når Halfdanskerne spiller på deres akustiske instrumenter.

Der er gratis adgang - men man gør klogt i at komme i god tid og få en behagelig plads under den skyggende teltdug. Festivalen er tilrettelagt i et samarbejde mellem Peter Abrahamsen og Aarestrup Foreningen.

Festivalens hovedstøtter i 2019 er Thorkild Høeghs Mindelegat, SN-fonden, Spies Fonden, Frantz Hoffmanns Mindelegat, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Nysted Bibliotek og Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce