cookie-og-privatlivspolitik
I starten af sidste år var der "farvel-goddag"-reception hos Nysted Varmeværk, hvor formanden gennem 25 år, Rudi Madsen (til højre) overlod sin post til Kristian Rask Larsen. Nu er varmeværket klar til at overtage fjernvarmenettet i Kettinge.
I starten af sidste år var der "farvel-goddag"-reception hos Nysted Varmeværk, hvor formanden gennem 25 år, Rudi Madsen (til højre) overlod sin post til Kristian Rask Larsen. Nu er varmeværket klar til at overtage fjernvarmenettet i Kettinge.
Foto: Ingrid Riis

Saxkjøbing Avis

Nærmer sig 900 brugere

Nysted Varmeværk overtager fjernvarmenettet i Kettinge
22. september 2020 kl. 11:11 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Nysted Varmeværk a.m.b.a. overtager fjernvarmenettet i Kettinge og forsyningspligten til 170 fjernvarmekunder i Kettinge. I forvejen har værket 700 fjernvarmekunder, og overdragelsen sker pr. 1. januar 2021.

Sælger er Refa Kettinge Forsyning ApS, der er en del af Refa Energi Holding A/S.

De to parter mener, at aftalen rummer store fordele for både fjernvarmekunder i Nysted og i Kettinge.

- Nysted Varmeværk kommer til at stå væsentligt stærkere og bedre rustet til fremtidens udfordringer. Der bliver flere skuldre til at bære de faste omkostninger og lovkrav. Vi får en mere effektiv drift og kan holde varmeprisen på et absolut minimum, siger Kristian Larsen, formand for Nysted Varmeværk a.m.b.a.


Skal snart konfirmeres

Kristian Larsen understreger, at beslutningen om at overtage ledningsnettet skal konfirmeres på varmeværkets generalforsamling 22. september. Også hos Refa Energi Holding A/S mener man, at en overdragelse til Nysted er det eneste rigtige.

Annonce

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at skaffe forbrugerne i Kettinge fjernvarme til en fornuftig pris. Men vi må også erkende, at der er grænser for, hvad man kan udrette, når man kun har ledningsnettet, men ikke selve varmeproduktionen. Derfor er overdragelsen det eneste rigtige både for Nysted og Kettinge. Det betyder større forsyningssikkerhed og større robusthed, siger Henrik Høegh, bestyrelsesformand i Refa Energi Holding.

I forbindelse med overdragelsen har Refa sikret sig, at forbrugerne senest 1. januar 2024 vil have fjernvarme til samme priser som dem, der gælder i Nysted. I lighed med forbrugerne i Nysted vil de 170 forbrugere i Kettinge også få en orientering om overdragelsen. Det sker i forbindelse med den årlige generalforsamling i Forbrugerforeningen ved Kettinge Forsyning.

Henrik Høegh er overbevist om, at det nye ejerskab også er i tråd med fremtidens grønne energiforsyning:

- Kombinationen af halmvarme fra Nysted og biogas fra Kettinge er fremtidens løsning. Det er også en kombination, der arbejdes med andre steder - også på Lolland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE