cookie-og-privatlivspolitik
Billedet er fra påsken hvor der også var fællessang ... hver for sig.
Billedet er fra påsken hvor der også var fællessang ... hver for sig.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Sakskøbing synger julen ind

Juleaftensdag om formiddagen fyldes Sakskøbing af fællessang, når 12 sanggrupper går rundt i byen og synger julesalmer sammen med byens indbyggere, der hvor de bor.
22. december 2020 kl. 07:16 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

SAKSKØBING - Restriktionerne i forbindelse med covid-19 har gjort, at det ikke er meningsfuldt at have almindelige gudstjenester juleaftensdag i Sakskøbing Kirke i år. I stedet bringer vi julesangen ud til folk på deres egne adresser, fortæller sognepræst Hanne Margrethe Tougaard og fortsætter:

- Vi har sat 12 grupper à 10 sangere sammen, og hver gruppe har fået tre steder, hvor de skal komme og synge. Deltagerne er dels tidligere og nuværende sangere fra kirkens egne kor, dels folk fra byen, som har lyst til at bidrage til projektet. Det er skønt med den store opbakning, når nu tingene ikke kan være, som de plejer. 

Forsamlingsforbuddet betyder, at der ikke må være mere end 10, der synger sammen, men hvis man befinder sig på privat grund - står i hoveddøren, i et vindue, på terrassen, altanen eller i forhaven - må man gerne synge med. Det er altså meget vigtigt, at man ikke kommer ud på fællesarealer og så videre, for så overtrædes forsamlingsforbuddet, og alle kan risikere at få bøder.

De salmer, der synges, er nogle af de mest kendte og elskede julesalmer. Alle 37 steder synges "Glade jul", "Julen har bragt velsignet bud" og "Dejlig er jorden". Man kan finde salmeblade med sangsteder på sognets hjemmeside www.sakskobing-sogn.dk og Facebookside, eller bare finde salmerne i salmebogen eller på dendanskesalmebogonline.dk. Mange frivillige vil også dele sangbladene ud i private postkasser i de områder, der er sang.

- På denne måde håber vi, at julestemningen breder sig i byen på trods af corona og alle de ændringer, det medfører. Selv om meget er anderledes, så er der også meget, der er helt normalt, for eksempel at vi kan mødes i kirken til gudstjeneste juledag, anden juledag og julesøndag (27. december), alle tre dage klokken 10.30. Nytårsdag er der gudstjeneste klokken 14 og Helligtrekongers søndag 3. januar er det klokken 19, slutter sognepræsten.

Se klokkelslet for de steder, hvor der synges her: KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce