cookie-og-privatlivspolitik
På Masnedø er man i gang med at anlægge en midlertidig dæmning, hvor brofæstet skal bygges fra, og på Falster er sandindfyldningen i fuld gang ved Orehoved, hvor der skal etableres dæmning og strandenge.
På Masnedø er man i gang med at anlægge en midlertidig dæmning, hvor brofæstet skal bygges fra, og på Falster er sandindfyldningen i fuld gang ved Orehoved, hvor der skal etableres dæmning og strandenge.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Skinner og veje

Gravearbejde til Storstrømsbro færdigt

Byggeriet af den nye Storstrømsbro er klar til næste fase, og fra på mandag er der igen åbent i besøgscentret på Masnedø.
06. juni 2020 kl. 17:20 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

MASNEDØ Fra på mandag 8. juni vil det igen være muligt at besøge Besøgscenter Storstrømsbroen ved broens byggeplads. Centret og dets udstilling om byggeriet lukkede sammen med resten af Danmark ned i marts grundet coronavirus. Men selv om besøgscentret har været lukket ned, har byggeriet ikke stået stille.

- Vi havde en rimelig forventning om, at 2020 ville være et begivenhedsrigt år på Storstrømsbyggeriet, men det har vist sig at være en betydelig undervurdering. Men vi er glade for at kunne sige, at alle medarbejdere på projektet har taget ekstra fat og været med til at sikre, at byggepladsen har været aktiv i hele perioden, fortæller Niels Gottlieb, der er projektchef hos Vejdirektoratet.

Snart er byggeriet også klar til at gå ind i næste fase.

I april ankom en flydekran fra Italien, som er i gang med at blive samlet, og den skal derefter løfte de færdigstøbte fundamenter på plads. Derudover begynder pramme og slæbebåde at ankomme til byggepladsen.

Man er nemlig færdig med at grave ud til fundamenter, arbejdskanaler og indsejlingen til Orehoved Havn i Storstrømmen, og inden længe vil broen begynde at rejse sig op af vandet, lyder meldingen fra projektchefen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her