cookie-og-privatlivspolitik
Folketingspolitikerne er nu også blevet gjort bekendt med forholdene omkring Kong Frederik IX's Bro.Når jernbanen bliver opgraderet, vil der være to jernbanespor over Guldborgsund.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Skinner og veje

Sejlere præsterede flot i mødet med politikere

Transportudvalget lyttede til argumenter, for at Kong Frederik IX's Bro ikke skal klappe i - og håbet lever endnu.
20. februar 2020 kl. 13:20 Af Margit Olsen

NYKØBING En seks mand stor delegation fra lokale sejlklubber havde tirsdag foretræde for Folketingets Transportudvalg for at sætte fokus på problematikken omkring Kong Frederik IX's Bro, som Sund og Bælt ønsker fremover skal være en fast bro for at sikre jernbanedriften.

- Togdriften har førsteprioritet, men jeg håber, at der findes en løsning, så togdriften over broen ved Nykøbing ikke forstyrres, og sejlerne kan få mulighed for, at en klapbro åbnes for gennemsejling.

Sådan siger Henning Hyllested fra Enhedslisten og medlem af Folketingets Transportudvalg.

- Der kommer i fremtiden meget mere gods ud på jernbanen og flere persontog. Men der skal være plads til sejlerne også. Det er nyt for mig, at Sund og Bælt har fundet på, at broen i forbindelse med opgraderingen til Femern-forbindelsen ikke længere skal være en klapbro med mulighed for at åbne for gennemsejling.

- Delegationen var velforberedt og fremlagde sin sag godt, og jeg forventer, at der findes en løsning, siger Henning Hyllested, som forstod på de lokale sejlere, at man var villig til, at muligheden for gennemsejling bliver begrænset til få åbninger af broen af hensyn til togdriften.

Annonce

Blev vel modtaget

Det lokalt valgte folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S), som også er medlem af Transportudvalget, synes også, at den lokale delegation talte sin sag godt og var meget velforberedt forud for mødet med politikerne på Christiansborg.

- Sejlerne blev meget vel modtaget i udvalget. Ikke mindst fordi de var meget velforberedte og havde medbragt illustrationer, som viste, hvor stor en omvej ikke bare de lokale sejlere, men også gæstesejlere skulle sejle, hvis ikke det var muligt at sejle gennem Guldborgsund.

- Der er en stor forskel på at modtage skrivelser fra borgerne i den slags sager og så mødes ansigt til ansigt og få en dialog, siger Lennart Damsbo-Andersen.

- Og dialogen var der. Efter delegationens oplæg var der stor spørgelyst fra de deltagende politikere, fortæller Lennart Damsbo-Andersen.

Ikke alle udvalgets medlemmer var mødt op, da de lokale sejlere troppede op på Christiansborg.

Annonce

Ingen af SF's medlemmer, blandt andre også det lokalt valgte medlem Anna Valentina Berthelsen, var til stede. Heller ingen repræsentanter fra Dansk Folkeparti og Venstre dukkede op.


Fokus på sagen

Venstremanden Kristian Pihl Lorentzen siger dog efterfølgende til Folketidende, at han har fokus på sagen og klap- eller ikke klapbro over Guldborgsund.

- Jeg følger sagen nøje og ser frem til, at der findes en løsning, som både tilgodeser togdrift og sejlerne.

Han har bemærket, at transportminister Benny Engelbrecht (S) gerne ser, at det undersøges, om det kan lade sig gøre at lave en tunnel under Guldborgsund som alternativ til en bro - der klappes i.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE