cookie-og-privatlivspolitik
Det ser noget amputeret ud, når man kigger på skinnerne fra Højbroen i Nykøbing.

3

Billeder

Det ser noget amputeret ud, når man kigger på skinnerne fra Højbroen i Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen

Skinner og veje

Travlhed ved stationen

Banedanmark opbygger indkørslen sydfra.
05. august 2020 kl. 22:00 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

NYKØBING Sporarbejdet ved Nykøbing Station ligner lidt stuegulvet i et hjem med en toårig togentusiast. Der er ikke rigtig styr på, hvordan det hele skal nå sammen. Det er der dog hos Banedanmark.

- Vi er i gang med at opbygge ny sporkasse på en cirka 400 meter lang strækning til det forbindelsesspor, der leder ind til spor tre, fire og fem ved perronerne i sydenden af stationen. I forbindelse med det har vi også udført drænarbejder og udskiftet blødbund enkelte steder, hvor det har været nødvendigt. Selve sporet går vi i gang med at etablere i slutningen af måneden, oplyser Banedanmark.

- Togene nordfra, der ikke kører til Rødby, benytter Gedserbanen til at vende på, mens resten af Gedserbanen benyttes som veteranbane. Da sporene på Gedserbanen er nedslidte, er vi nu i gang med at forny de første par hundrede meter af banen op til Nykøbing Falster Station, lyder det fra Banedanmark.

Arbejdet forventes afsluttet i efteråret.

Læs også artiklen "Sidste diesellokomotiv i 2022" i FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her