cookie-og-privatlivspolitik
Jordan Wilson (th) kan være tilbage i startopstillingen, når Nykøbing FC i morgen møder Viborg på udebane.
Jordan Wilson (th) kan være tilbage i startopstillingen, når Nykøbing FC i morgen møder Viborg på udebane.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Bjørnene på svært togt i Viborg

Nykøbing FC skal tilbage på vindersporet på den måske sværeste udebane.
07. april 2019 kl. 09:28 Af Thomas Jensen

Annonce

- Det er en fed opgave. Det er det hold med den bedste trup. Det bedste stadion og klubben med det største budget, samtidig med at de ligger nummer et.

- Så det bliver vel ikke meget sværere, kommer det fra Nykøbing FC's cheftræner Jens Olsen inden mødet med Viborg.

Alligevel er han optimist forud for kampen i morgen eftermiddag.

- De har ikke scoret mod os i de første to kampe, og vi har hentet fire point, så selvfølgelig har vi muligheder, konstaterer Jens Olsen, der kan se tilbage på en uafgjort 0-0, sidst han førte sit hold ind på Energi Viborg Arena.

Det var helt tilbage i juli i sæsonpremieren, hvor NFC var under kraftig beskydning men holdt buret rent.

Seneste kamp i efteråret vandt NFC med 3-0 på eget græs, efter at Viborg fik deres keeper vist ud i begyndelsen af anden halvleg.


Kommer under pres

- Vi ved godt, at vi kommer under pres i perioder, men for os handler det om at gå ud og gribe kampen an som en hvilken som helst anden opgave. Vi spiller på vores måde, og det laver vi ikke om på, lyder det fra Jens Olsen.

- Men kunne man ikke stille sig lidt længere tilbage og vente på blottelserne, som Næstved gjorde mod jer og straffede med to mål?

- Jo, det kunne man godt, og der er vi måske lidt naive. Men det er nu engang den måde, vi spiller fodbold på, som har fungeret så godt, at vi ligger nummer fem i 1. division, og det er pisse flot, understreger træneren.

Han tager dog sine forholdsregler over for Viborgs mange dygtige offensive spillere, som nytilkomne Mikkel Agger, Andreas Albers og ikke mindst den lynhurtige og indlægssikre Christian Sivebæk, der agerer på højre fløj.

- De har nogle ekstremt dygtige offensive spillere. Til gengæld synes jeg ikke, de forsvarer særlig godt, og der skal vi ramme dem, håber Jens Olsen, der er belastet af hele to karantæner til kampen.


To karantæner

Både Mathias Gehrt og Mathias Thrane sidder i skammekrogen, så det åbner mulighed for, at Jordan Wilson vender tilbage til holdet, ligesom Emil F. Holten banker på til en startplads efter sin skadesperiode.

- Vi har manglet en type som Emil helt fremme, så det kan sagtens ske, at han starter inde, forudser Jens Olsen.

Nykøbing FC har ikke vundet siden forårspremieren mod Fremad Amager for lidt over en måned siden, og de seneste to kampe mod Fredericia og senest Næstved har "bjørnene" tabt med 1-2.

Derfor er topholdene stukket af fra NFC, der lige nu har 34 point på femtepladsen, mens Viborg fører rækken med 42 point med Silkeborg og Næstved henholdsvis et og tre point efter.

Der er kampstart på Energi Viborg Arena i morgen kl. 13:45, og Radio Sydhavsøerne sender direkte fra kampen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce