cookie-og-privatlivspolitik
Den nye sportslige ledelse i Nykøbing FC var i går samlet til det første træningspas i 2020. Fra venstre transitionstræner Jan Jacobsen, first teamcoach Brian Rasmussen, manager Claus Jensen og teknisk chef Jan Michaelsen.

2

Billeder

Den nye sportslige ledelse i Nykøbing FC var i går samlet til det første træningspas i 2020. Fra venstre transitionstræner Jan Jacobsen, first teamcoach Brian Rasmussen, manager Claus Jensen og teknisk chef Jan Michaelsen.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Claus: - Brian er ikke degraderet

Nykøbing FC tog hul på træningen med ny organisation.




08. januar 2020 kl. 18:10 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Da Nykøbing FC's spillertrup mødte ind til første træningsdag efter julepausen blev de straks kaldt til møde og informeret om, at den nye chef på træningsbanen og i kamp hedder Claus Jensen. Som beskrevet i Folketidende tirsdag, får han titlen manager.

Den hidtidige cheftræner Brian Rasmussen har ikke længere det overordnede ansvar. Det pres hviler nu udelukkende på den hidtige sportschef Claus Jensens skuldre, mens Brian Rasmussen fortsætter som first teamcoach med ansvaret for at tilrettelægge den daglige træning.

Det betyder samtidig også, at Claus Jensen under kamp skal sidde på trænerbænken, hvor han hidtil har haft plads på tribunen.

- Der er mere pres på mine skuldre nu. Ingen tvivl om det, understreger Claus Jensen, der fortætter:


Med på idéen

- Jeg har en kæmpe lyst til at stå i spidsen for den her klub, og sammen med bestyrelsen følte vi at det her var det rigtige at gøre for at bringe klubben videre. Men det er vigtigt for mig at pointere, at Brian var med på den her idé, da vi gennem mange år efterhånden har arbejdet sammen. Han kunne heldigvis godt se sig selv i rollen som first teamcoach, siger Claus Jensen, der ikke ser organisationsændringen som en degradering af Brian Rasmussen.

- Brian er på ingen måde degraderet. Vi er et team, der træffer beslutningerne, som vi hele tiden har gjort, og det bliver Brian fortsat en væsentlig del af, ligesom Jan Michaelsen som teknisk chef også vil bidrage med input og idéer.

- Især i forsvardelen får Jan Michaelsen en stor rolle, siger Claus Jensen, der med forfremmelsen af sig selv, har stillet sig frem på øretævernes holdeplads, hvis det går skidt.

- Det er klart. Den situation skulle jeg da også lige vende med mig selv, men jeg tror på den plan vi lagde i sommer, hvor målsætningen er Superliga 2022. Det setup, vi nu har fået, er så stærkt, at jeg fuldt og fast tror på, at vores plan kan realiseres.


Ny konstellation

Brian Rasmussen ser også frem til den nye konstellation, der også betyder, at assistentræner Anders Due ikke længere skal deltage fast til træning og kamp men skal koncentrere sig specifikt om afslutningsspillet.

- Jeg ser det slet ikke som en degradering. Tværtimod glæder jeg mig til fortsat at være en del af et team, som jeg ser rigtig mange muligheder i, og jeg ser det ikke kun som en optimering i forhold til at udvikle holdet, men også i forhold til min egen udvikling som træner fremadrettet, siger Brian Rasmussen, der ikke ser store ændringer i det daglige arbejde

- Det er fortsat mig, der står for træningen, og jeg har også ansvarsområder i forbindelse med kampene, men det afgørende ord har jeg ikke længere, så presset er en smule væk fra mine skuldre. Men det er ikke noget, jeg tænker nærmere over, lyder det fra den nu tidligere cheftræner.

Tirsdagens første lette gang træning efter julepausen havde kun deltagelse af 13 spillere. Søren Christensen, Gustav Kjeldsen og Mathias Kristensen plejede småskavanker i klubhuset, mens den nye spiller, Magnus Bachmann fra Lyngby, endnu holder ferie.

Derudover var der heller ingen Chris Thorsheim at se. Amerikanerens kontrakt er udløbet og er endnu ikke forlænget, mens Magnus Warming i går blev præsenteret i superligaklubben Lyngby.


Der kommer spillere til

Men den smalle trup får ikke Claus Jensen til at ligge søvnløs.

- Vi er stadig meget tidligt i transfervinduet, så vi lader os ikke stresse. Der skal nok komme nye spillere til truppen inden længe, fastslår Claus Jensen, der overraskede ved at møde op til træningen i lange bukser, mod de korte som han uanset vejrlig plejer at stille op i.

- Det er blevet bemærket, og det skal ikke ske igen. Det er ændret fra i morgen, griner den nye manager.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce