cookie-og-privatlivspolitik
Atletico Madrids Diego Costa ankom torsdag til retten i Madrid. Her lagde han og anklagemyndigheden sidste hånd på en aftale, der fritager ham fra fængsel, selv om spilleren er kendt skyldig i skattesvindel.
Atletico Madrids Diego Costa ankom torsdag til retten i Madrid. Her lagde han og anklagemyndigheden sidste hånd på en aftale, der fritager ham fra fængsel, selv om spilleren er kendt skyldig i skattesvindel.
Foto: Sergio Perez/Reuters

Sport

Diego Costa betaler sig fra seks måneders fængsel

Den brasilianskfødte angriber Diego Costa er dømt for skattesnyd, men en spansk lov fritager ham fra fængsel.
04. juni 2020 kl. 15:28 Af Ritzau

Annonce

Den brasilianskfødte fodboldspiller Diego Costa er idømt seks måneders fængsel og en bøde på 507.208 euro (3.8 millioner kroner) for skattesvindel.

Det skriver det spanske medie El Mundo.

Diego Costa troppede torsdag op i retten for at lægge sidste hånd på en aftale med anklagemyndigheden, der endte med en bøde og et halvt års fængsel til den aggressive målscorer.

Angriberen, der til daglig tørner ud for spanske Atlético Madrid, behøver dog ikke nødvendigvis at se frem til at sidde bag tremmer. En særlig lov i Spanien gør, at man kan betale sig fra fængselsstraffe på mindre end to år.

Dermed kunne Costa slippe med at betale 36.000 euro (268.000 kroner) ud over sin bødestraf for at slippe for at komme i fængsel.

Diego Costa kom i karambolage med de spanske skattemyndigheder i 2014, da han forlod det engelske mesterhold Chelsea for at vende hjem til Atlético Madrid.

Angriberen manglede dog at opgive omtrent seks millioner euro (cirka 44 millioner kroner) på sit skattekort i forbindelse med skiftet fra England til Spanien.

Diego Costa er langtfra den eneste store fodboldspiller, der har fået opmærksomhed af de spanske skattemyndigheder.

FC Barcelonas Gerard Pique skulle i juli sidste år betale 2,1 million euro (16 millioner kroner) tilbage i skat og bøder.

Verdensstjernen Cristiano Ronaldo, der i dag spiller for italienske Juventus, måtte også i 2019 erkende sig skyldig i skattesnyd.

Portugiseren måtte betale mere end 18 millioner euro (140 millioner kroner) i bøde og for at slippe for fængsel.

De spanske skattemyndigheder har også haft fat i Ronaldos landsmand og tidligere træner José Mourinho, der angiveligt manglede at betale skat for de penge, han havde fået for sine billedrettigheder - et udestående som Diego Costa også havde glemt at nævne for de spanske skattemyndigheder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce