EM-håbet lever for Norge efter storsejr over Holland

Veronica Kristiansen og Norge slog tirsdag Holland, der aldrig var i nærheden af sejren (arkivfoto). Foto: Ruud, Vidar/Ritzau Scanpix

De norske håndboldkvinder bankede Holland med 29-16 og har fortsat et spinkelt håb om at nå EM-semifinalen.

De regerende europamestre fra Norge har fortsat mulighed for at genvinde EM-titlen i kvindehåndbold.

Tirsdag vandt Norge med 29-16 over Holland i en sand magtdemonstration.

Nordmændene har ellers ikke haft det bedste EM, men det er alligevel lykkedes at få sat en fornem slutspurt ind.

Norge tog ingen point med over i mellemrunden, og det vil sandsynligvis fortsat koste nordmændene dyrt, når det endelige regnskab i mellemrunden skal gøres op onsdag aften.

I holdets seneste kamp fredag i sidste uge satte Norge de første to point ind på kontoen i mellemrunden, da Ungarn blev besejret med 38-25.

Tirsdag var turen så kommet til hollænderne, der trods nederlaget fortsat har kurs mod en semifinaleplads.

Efter få minutter havde Norge bragt sig foran 4-0. Med ordrer fra sidelinjen fik Hollands danske træner Helle Thomsen rettet lidt op på den dårlige start, og hollænderne fik reduceret til 5-7.

Frem mod pausen øgede Norge atter forspringet, så stillingen var 15-7 før de sidste 30 minutter. Dermed var duellen afgjort, og anden halvleg blev en forholdsvis rolig affære.

Med sejren har Norge nu fire point ligesom Tyskland og Ungarn, mens Holland og Rumænien står bedst i kampen om de to semifinalepladser i gruppe to med seks point hver.

• 2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.