cookie-og-privatlivspolitik
Der har været gabende tomt på de engelske tribuner siden foråret. Fotoet er fra weekendens fodboldkamp i Newcastle, hvor Chelsea var på besøg.
Der har været gabende tomt på de engelske tribuner siden foråret. Fotoet er fra weekendens fodboldkamp i Newcastle, hvor Chelsea var på besøg.
Foto: Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix

Sport

England giver grønt lys til tilskuere fra 3. december

Der tillades op til 4000 tilskuere til udendørs sportsbegivenheder i England fra 3. december.
23. november 2020 kl. 17:31 Af Ritzau

Annonce

Der kommer lidt stemning på lægterne i de engelske sportsrækker fra 3. december.

Når den nationale nedlukningsperiode ophører, vil det igen være tilladt at afvikle eksempelvis fodboldkampe med en reduceret tilskuerkapacitet. Det meddeler premierminister Boris Johnson mandag.

I områder med lavest smitterisiko må der være 4000 tilskuere til sportsbegivenheder udendørs. Hvis stadionkapaciteten er under 8000 tilskuere, er begrænsningen halvdelen af kapaciteten.

I områder med lidt større smitterisiko må der være 2000 tilskuere, mens der i de hårdest ramte områder fortsat ikke må komme tilskuere.

Med få undtagelser har der ikke været tilladt tilskuere til elitesport i England siden den første store coronanedlukning i marts.

Tilbage i oktober var man tæt på at få tilskuere tilbage til sportsbegivenheder, men den plan blev sat i bero som følge af øgede smittetal.

Mandag kan Boris Johnson dog også fortælle, at der laves stramninger i forhold til, hvordan smitterisikoen i områder vurderes. Derfor vil flere områder end på nuværende tidspunkt være betegnet som højrisikoområder og dermed være underlagt strengere tilskuerrestriktioner.

Mens elitesporten har fortsat under den seneste nedlukningsperiode, har breddesporten været sat på pause siden 5. november. Udendørssportsgrene kan dog genoptages fra 3. december.

Formelt mangler en endelig politisk godkendelse fra Underhuset. Tiltagene skal behandles senere i denne uge, og der forventes at være et klart flertal bag.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce