FCM dominerer BIF og tager første stik i kvartfinalen

FC Midtjylland var bedst og slog Brøndby i søndagens pokalopgør. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

FCM var klart bedst og tog fortjent en 2-0-sejr over Brøndby i første opgør af pokal-kvartfinalen søndag.

Et velspillende og veloplagt FC Midtjylland-hold dominerede søndag Brøndby på vestegnen og tog en sikker 2-0-sejr i det første af to kvartfinaleopgør i Sydbank Pokalen.

Der var klasseforskel på holdene, og ellers formstærke Brøndby leverede en frygtelig indsats i første halvleg.

Hjemmeholdet kunne snildt have været bagud med mere end 0-1 før pausen, hvis ikke målmand Mads Hermansen havde leveret en pragtkamp.

Brøndby kunne slet ikke sætte noget sammen på grund af mange tekniske fejl og tabte bolde, og det blev afgørende mod FCM, der spillede en stærk defensiv kamp.

Brøndby blev gennem det meste af kampen holdt fra de store chancer med undtagelse af en gigantisk chance til superligatopscorer Mikael Uhre ved 0-0.

Han brændte dog på overraskende vis, og så kunne Charles og Junior Brumado kalde sig matchvindere med et mål hver.

Returopgøret spilles i næste weekend.

Fra kampens indledning var FCM klart bedst, mens Brøndby virkede langt efter i tanke og handling.

FCM var tidligt tæt på og tvang Mads Hermansen til en flot redning på et skud fra Paulinho, og i selv samme sekvens sparkede keeperen Mikael Uhre afsted i en omstilling.

Topscoreren kom helt fri og rundede FCM-målmand Jonas Lössl, men på uforklarlig vis misbrugte superligatopscoreren helt alene foran mål.

FCM dominerede Brøndby fuldstændig, og der var godt med midtjyske chancer. Det var derfor ikke overraskende, at midtbanespiller Charles kunne bringe FCM på 1-0 efter et hjørnespark i det 21. minut.

Ulvene blev ved at teste Hermansen, men den unge keeper hev den ene pragtredning op efter den anden, og særligt FCM's Evander var godt træt af Brøndby-keeperen, da han fik flere gode afslutninger stoppet og tilmed ramte stolpen.

Brøndby skabte i momenter frem mod pausen et par fine muligheder, men Morten Frendrup og Uhre misbrugte begge på skud i feltet, og så endte det 1-0 efter de første 45 underholdende minutter.

FCM fik en strålende start på anden halvleg, da gæsterne udbyggede føringen efter 61 minutter.

En storspillende Evander lukrerede på en fejl i Brøndby-forsvaret og tog bolden med i feltet. Med stort overblik lagde han den af med hælen, så Nikolas Dyhr kunne servere den for Junior Brumado, der sikkert nettede til 2-0.

Brøndby satsede efterfølgende offensivt og skiftede fra fem til fire forsvarere, men børnefejlene fortsatte, og det var ved at koste, da Josip Radosevic smed bolden lige foran eget felt - til hans held sendte Gustav Isaksen sit forsøg forbi mål.