cookie-og-privatlivspolitik
NFH's Sofie Flader i en af sine karakteristiske gennembrud. I aften spiller hun efterårssæsonens sidste kamp på hjemmebane mod Team Esbjerg.
NFH's Sofie Flader i en af sine karakteristiske gennembrud. I aften spiller hun efterårssæsonens sidste kamp på hjemmebane mod Team Esbjerg.
Foto: Claus Hansen

Sport

Flader funderer over fremtiden

NFH's allroundspiller Sofie Flader har kontraktudløb til sommer.
17. november 2021 kl. 12:50 Af Thomas Lærke Jensen

NYKØBING NFH har ni spillere med kontraktudløb efter denne sæson.

En af dem er allroundspilleren Sofie Flader, der egentlig var hentet som primært forsvarsspiller, da hun kom fra Aarhus United i sommeren 2020, men hun har udviklet sig til også at være en vigtig brik i træner Jakob Larsens angrebsspil.

46 mål er det blevet til i indeværende sæson for Sofie Flader, der endnu ikke aner, hvad fremtiden skal bringe, når denne sæson er overstået.

- Der er ikke noget på plads, så tiden må vise, hvad der kommer til at ske. Det, jeg kan sige, er, at jeg har været rigtig glad for at være her, så hvis det hele passer, så vil jeg ikke afvise at fortsætte i Nykøbing, siger Sofie Flader, der indrømmer, at det er en smule irriterende, at fremtiden ikke er på plads.

- Som håndboldspiller er det altid lidt frustrerende ikke at vide, hvad man skal. Man er jo kun et menneske, og det giver da lidt mere ro i maven, hvis man ved, hvad man skal. Men jeg også har vænnet mig til, at det er en del af gamet. og man kan godt mærke, at klubberne er presset i forhold til at få budgetterne og trupperne på plads. Det har nok noget med corona at gøre, uden at jeg skal kloge mig ret meget på det, lyder det fra Sofie Flader, der har en fortid i København Håndbold og Aarhus United.

Annonce

Hvornår hun har sin fremtid på plads, har hun ingen anelse om.

- Nej. Det er meget svært at sige noget om.


Voldsom udfordring

I aften gælder det så Team Esbjerg, der har vundet 10 kampe i træk i Håndboldligaen og også gør det rigtig godt i Champions League, så det bliver en voldsom udfordring, erkender Sofie Flader.

- De har klaret det rigtig godt på det seneste i alle turneringer, men det er en kamp, jeg ser frem til, for der er en tendens til, at man må gå lidt hårdere til modstanderne, når det er et tophold, man møder, og det kan jeg rigtig godt lide. Men ingen tvivl om, at det bliver en rigtig hård kamp. Dog synes jeg, vi har en chance for at drille dem. Det har vi før gjort på hjemmebane, understreger Sofie Flader.

Aftenens opgør mod Håndboldligaens nummer tre hjemme i Lånlet Arena sætter samtidig punktum for efterårssæsonen, da turneringen går i dvale indtil januar på grund af VM-slutrunden i Spanien i december.

Annonce

Med uafgjort er NFH sikker på at slutte på femtepladsen efter første turneringshalvdel, og mindre kan nok også gøre det, da nærmeste udfordrer Silkeborg-Voel har en svær udekamp i Viborg, som deres sidste kamp i aften.

- Hvis vi kan ende på en femteplads, er det meget tilfredsstillende. Det havde jeg gerne solgt den for, siger Sofie Flader.


Husk coronapas

NFH kan stille i næsten stærkeste opstilling i aften. Kun Mia Solberg Svele og Charlotte Mikkelsen genoptræner stadig, men sidstnævnte er begyndt at have en bold i hånden og træner med på skånekost, mens norske Mia Solberg Svele stadig kun styrketræner uden bold.

Tilskuerne til aftenens kamp skal medbringe gyldigt coronapas, og har man ikke mulighed for at komme i hallen, kan opgøret følges både på TV2 Sport, der har NFH-Team Esbjerg som hovedkampen i aften, og på Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE