cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Michael Nørgaard

Sport

Fyring af NFC-træner var aldrig et tema

Nykøbing FCs sportsdirektør Claus Jensen afviser, at Jens Olsens opsigelse kom ham i forkøbet.
08. maj 2019 kl. 17:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Da Nykøbing FC's cheftræner, Jens Olsen, i går lagde sin opsigelse på bordet foran sportsdirektør Claus Jensen, kom han ikke en eventuel fyreseddel i forkøbet, som kulmination på de dårlige resultater i forårsssæsonen.

Det fastslår Claus Jensen dagen derpå.

- Det har aldrig været på tale at fyre Jens Olsen. Det er simpelthen ikke vores stil, og den måde vi kører forretningen på. Det, der er vigtigt for mig, er, at der bliver arbejdet hårdt på træningsbanen, og ud fra de værdier, som vi som klub står for. Det kan jeg med selvsyn konstatere, at det bliver der gjort, siger Claus Jensen.


Fuld opbakning

Havde du set anderledes på situationen, hvis I havde tabt i Thisted i søndags og dermed kommet nærmere nedrykningsstregen?

- Nej. Jens har hele tiden haft min fulde opbakning, og det havde han også haft selvom vi havde tabt i Thisted. Det gjorde vi heldigvis ikke, og jeg er stolt af den fokus og indsats, der blev lagt for dagen deroppe.

- Vi vidste, at det var en ekstremt vigtig kamp, hvor vi skulle have et resultat, og det fik vi, siger sportschefen, der altså har været fast i troen, selvom trænerne er blevet fyret for mindre, end de resultater Jens Olsen har manglet her i foråret.

- Jeg kender godt mekanismerne i fodboldverdenen, men dem giver jeg ikke så meget for. Helsingør har fyret to trænere i løbet af sæsonen, og har det hjulpet noget, spørger Claus Jensen retorisk?

Efter fem år med Jens Olsen ved roret, kan et skifte så være sundt for holdet at skabe ny inspiration?

- Det er meget svært at vurdere. Jeg tror meget på kontinuitet, og det langsigtede arbejde, som bliver gjort - ikke mindst på træningsbanen. Men nu har Jens ønsket, der skal ske noget nyt, og det betyder så, at nye døre åbner sig, og nye udfordringer for mig, der skal finde den nye træner.


Hvem skal afløse?

Netop det arbejde har Claus Jensen så småt sat i gang, selvom Jens Olsens beslutning er ganske ny.

- Det handler grundlæggende om at finde en profil, der er tro mod den måde, vi gerne vil spille fodbold på. Vores DNA er at spille seværdig, positiv og offensiv fodbold med fokus på at udvikle de unge talenter, og der findes masser af trænere, der har den profil, så jeg er fortrøstningsfuld, siger sportschefen.

Skal den nye træner have erfaring i at rykke klubber op i Superligaen?

- Det er ikke det vigtige for mig. Han skal passe ind i vores profil. Det er det, jeg har fokus på.


Attraktiv klub

Claus Jensen er overbevist om, at Nykøbing FC er en attraktiv klub at være træner i.

- Det er mit helt klare indtryk. Jeg kan mærke, at vi er blevet en attraktiv klub over de seneste sæsoner. Den måde vi gør tingene på er blevet bemærket, så vi skal nok finde en dygtig træner, der kan føre Jens Olsens gode arbejde videre.

Sportsdirektøren vil ikke nævne navne, ej heller hvilken hylde, man kigger på. Eller gisne om, hvornår en ny træner er på plads.

- Efter en kort sommerferie efter denne sæson indleder vi træningen 17. juni, og dér skulle vi meget gerne have den nye træner på plads, fastslår Claus Jensen.

Læs også i Folketidendes papiravis: Timingen var rigtig nuKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce