cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Gidsel scorede otte gange på ni forsøg mod Egypten.
Mathias Gidsel scorede otte gange på ni forsøg mod Egypten.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

Gidsel når nye højder med hovedet under armen

Mathias Gidsel har været forberedt på, at modstanderne nu kender ham langt bedre end under VM.
26. juli 2021 kl. 11:22 Af Ritzau

Mathias Gidsel var den store danske overraskelse på vej mod guldet ved håndbold-VM i januar, men den hurtige back har tilsyneladende meget mere at byde på.

GOG'eren er startet OL med forrygende præstationer og var Danmarks store spiller, da Egypten mandag blev besejret 32-27.

De store egyptere var tydeligvis forberedt på den unge danskers hurtige fødder og smidige bevægelser. Alligevel kunne de intet stille op, når Gidsel snoede sig igennem til otte scoringer.

- Det er nogle gange lidt med hovedet under armen og så bare hoppe igennem, konstaterer Mathias Gidsel om sin særegne spillestil.

Både han og landstræner Nikolaj Jacobsen har været opmærksomme på, at der under OL er markant mere fokus på Gidsel i kampene og har forsøgt at lave modtræk mod det.

Annonce

- Der er sket meget siden VM. Jeg kan ikke fedte mig lige så meget igennem længere, som jeg kunne til VM, hvor folk ikke kendte mig. Nu kender folk mine styrker, og jeg skal tage mere ansvar på dette hold, siger Gidsel.

- Jeg er begyndt at gå lidt mere på ydersiden af modstanderne og er mere aggressiv i mine dueller, end jeg var til VM, hvor jeg var lidt nervøs for at lave fejl.

- Samtidig er det rigtig godt for mig, at modstanderne skal støde langt frem mod Mikkel Hansen. Mod Egypten fik jeg to meter på hver side af en stor forsvarsspiller, og det er jo lige guf for sådan en som mig, lyder det fra backen.

Han oplevede en lille nedtur i ugerne efter VM, hvor han havde svært ved at komme op i gear i kampene i den hjemlige liga.

Det var svært at falde ind i hverdagen oven på de hektiske VM-uger. Og pludselig var omverdenens forventninger markant større, end han havde været vant til.

Annonce

Med hjælp fra en mentaltræner har han dog lært at håndtere sin nye status.

- I sidste ende er det jo kun håndbold. Man kan hurtigt komme til at tænke på, at mange mennesker sidder og kigger med og har forventninger.

- Men jeg ved, hvad holdet og Nikolaj forventer af mig, så det er bare med at tage hovedet under armen og lade være med at tænke for meget, siger Mathias Gidsel.

Han og resten af håndboldlandsholdet spiller næste gang klokken to natten til onsdag dansk tid.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE