cookie-og-privatlivspolitik
Mon ikke Kristina "Mulle" Kristiansen kan regne med massiv støtte fra tilskuerne i baggrunden til aftenens udekamp i København mod Ajax?
Mon ikke Kristina "Mulle" Kristiansen kan regne med massiv støtte fra tilskuerne i baggrunden til aftenens udekamp i København mod Ajax?
Foto: Claus Hansen

Sport

Halv hjemmebane i Bavnehøj

Nykøbinggenserne har næsten hjemmebane i København, spår NFH-træner Jakob Larsen.
06. februar 2019 kl. 13:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Københavnere interesserer sig ikke for den kvindelige Håndboldliga!

På trods af det store befolkningsgrundlag i hovedstaden har Ajax i denne sæson kun formået at trække i underkanten af 350 tilskuere i gennemsnit til deres hjemmekampe, selvom at holdet faktisk har gjort det over forventning med fire sejre i denne sæson.

Senest mod TTH Holstebro på hjemmebane, hvor halvdelen af tilskuerne gik hjem efter klubbens mænd forinden have slået Team Sydhavsøerne.

Derfor er det mere end halv hjemmbane, NFH træder ind på i aften i Bavnehøj Arena, hvis opbakningen til "de gulblusede" er på samme niveau, som den plejer at være, når de optræder i Københavnsområdet.

NFH-træner Jakob Larsen håber da også, at mange vil tage turen på cirka fem kvarter fra Nykøbing til Bavnehøj Arena.

- Pgerne løfter sig, når vi har mange fans med på udebane. Det har vi set de sidste gange i Jylland, hvor kræfterne måske mangler lidt, men på grund af vores medrejsende fans giver de sig ekstra for hente sejren hjem, siger Jakob Larsen.


Ingen grund til pessimisme

Træthed, både fysisk og mentalt, kunne man måske forledes til at tro NFH lider en smule af. Især ovenpå skuffelsen i søndags, hvor man smed en sikker sejr væk i EHF Cuppen mod rumænske Craiova, men sådan ser Jakob Larsen ikke på det.

- Der er ingen grund til at være så pessimistisk. Vi har stadig muligheden for at gå videre i dén turnering, men selvfølgelig har den kamp da kostet kræfter. Jeg tror dog på, at vi har det fysiske overskud, der skal til for at slå Ajax, understregede han efter tirsdagens afsluttende træning, som med hans egne ord "så fornuftigt ud".

Han understreger, at Ajax, der ligger fjerdesidst i Håndboldligaen, selvfølgelig er et mandskab, der skal besejres, men nogen walk over bliver det ikke.

- De har stille og roligt, nøjagtigt som Skanderborg, løftet deres niveau og fundet nøglen til, hvordan man begår sig i Håndboldligaen, roser han og fortsætter:

- De er taktisk godt indstillet og har en dygtig træner, som får det bedste frem i spillerne. Og så har de leveret nogle gode præstationer på det seneste, beretter Jakob Larsen, der hentyder til de to seneste hjemmekampe mod Silkeborg/Voel, der sluttede uafgjort 15-15 og forrige lørdag, hvor man slog TTH Holstebro med 24-23.


Debut til Pernille

Det er NFH's første ligakamp denne sæson uden den skadede Ayaka Ikehara på holdkortet. Hun erstattes af Pernille Johannsen, der har fået sin spillertilladelse efter skiftet fra Gudme HK i sidste uge.

- Jeg har spillertilladelsen i lommen, udbryder Jakob Larsen, og da han fisker den frem, står der ganske rigtigt, at den senest spillede kamp for Pernille Johannsens vedkommende var den 26. januar, så de 10 dages karenstid er overstået.

Der er kampstart kl: 19:00 i Bavnehøj Arena på Vesterbro i København, og kampen kan også følges direkte på Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

Annonce