cookie-og-privatlivspolitik
Holger Rune vandt i sidste weekend en challengerturnering i Italien og er nu godt på vej mod endnu et flot resultat. (Arkivfoto)
Holger Rune vandt i sidste weekend en challengerturnering i Italien og er nu godt på vej mod endnu et flot resultat. (Arkivfoto)
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Sport

Holger Rune sender tidligere topspiller ud i Lyon

Fernando Verdasco blev slået sikkert, da Holger Rune spillede sig i kvartfinalen i fransk challengerturnering.
10. juni 2021 kl. 19:03 Af Ritzau

Holger Rune er klar til kvartfinalerne i en challengerturnering i franske Lyon. Torsdag gik det danske tennistalent videre fra anden runde ved at tage en stor skalp.

Andenseedede Fernando Verdasco, der ligger næsten 200 pladser over Holger Rune på verdensranglisten, blev slået i to sæt med cifrene 6-4, 6-3 på det franske grus.

I kvartfinalen venter svenske Elias Ymer.

Rune startede skidt i første sæt og blev brudt i kampens første parti. Men efter to vundne partier i Verdascos udlæg og en sikker hånd i egen serv kom første sæt i hus.

Kursen mod sejren blev sat i andet sæts andet parti, hvor Rune brød Verdasco og kom på 2-0. Derefter var der ingen slinger i valsen fra danskeren.

Annonce

Verdasco har tidligere været hele oppe som nummer syv på verdensranglisten og været i semifinalen i Australian Open. Det er dog efterhånden 12 år siden, og spanieren har da nok også sine bedste år bag sig.

Ikke desto mindre er det en flot sejr for Holger Rune, der på det seneste har været i vælten uden for tennisbanerne.

I sidste weekend tog Rune karrierens største triumf, da han strøg til tops i challengerturneringen i den italienske by Biella. Men i turneringens semifinale blev den unge dansker taget i at komme med homofobiske udbrud undervejs.

Danskeren har efterfølgende lagt sig fladt ned og undskyldt for udtalelserne, som han understreger, var rettet mod ham selv.

Herrernes internationale tennisorganisation, ATP, valgte mandag at sætte en undersøgelse i gang, der skal afgøre, om danskerens udtalelser skal have konsekvenser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE