cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud, sidste gang NFH spillede mod Silkeborg-Voel, da Sofie Olsen nederst i bunken scorede sejrsmålet til 28-27 i absolut sidste sekund.
Sådan så det ud, sidste gang NFH spillede mod Silkeborg-Voel, da Sofie Olsen nederst i bunken scorede sejrsmålet til 28-27 i absolut sidste sekund.
Foto: Peter Larsen

Sport

Jagten på femtepladsen er gået ind

NFH skal vinde de sidste to grundspilskampe for at få optimalt udgangspunkt.
04. marts 2021 kl. 14:44 Af Thomas Jensen

NYKØBING Skal NFH gøre sig nogen forhåbninger om at slutte på femtepladsen i Håndboldligaen, så er kravet ubetinget sejre mod Silkeborg-Voel i aften og Aarhus United på onsdag.

Og hvorfor er det så vigtigt at blive nummer fem frem for den sjetteplads, som NFH p.t. indtager?

Forklaringen er den ganske enkle, at de forestående slutspilspuljer bliver fordelt på en måde, så NFH har en større sandsynlighed for at ramme en DM-semifinale senere på sæsonen ved at blive nummer fem.

Slutter NFH på femtepladsen frem for sjettepladsen, kommer man efter alt at dømme i pulje med Odense, Herning-Ikast og Aarhus United.

Aahusianerne bør man besejre begge gange, og Herning-Ikast har man netop slået for anden gang i denne sæson i grundspillet, og da to hold fra puljen går videre til semifinalerne, er det en realistisk mulighed for NFH.

Annonce

Derimod ser det langt sværere ud, hvis man kommer i den anden pulje, hvor Team Esbjerg, Viborg og Silkeborg-Voel sandsynligvis bliver modstanderne.

Både Team Esbjerg og Viborg er ekstremt hårde nødder, som NFH får det særdeles svært imod, og det vil være en kæmpe overraskelse, hvis falstringerne kan fravriste et af de to hold i en semifinaleplads.

Med andre ord skal København skubbes fra femte- til sjettepladsen, hvilket kan blive vanskeligt nok i sig selv, da København lige nu er to point foran NFH, men med en kamp mere spillet. Dog er København bedst i det indbyrdes regnskab, og det kan meget vel blive afgørende i tilfælde af pointlighed.

Derfor er kampen i aften på udebane mod Silkeborg-Voel også ekstremt vigtig, og den kommer på bagsmækken af en af sæsonens absolut bedste indsatser mod Herning-Ikast i mandags, hvor NFH vandt 30-25 efter en glimrende præstation i hele kampen.

- Vi skal selvfølgelig køre videre på den indsats, pigerne leverede i mandags. Det så rigtig godt ud, medgiver Jakob Larsen, der dog understreger, at kampen i aften er en helt ny kamp med en anden dagsorden.

Annonce

Tæt kamp i vente

- Det er altid svære og tætte kampe mod Silkeborg-Voel. Det har vi set de sidste mange kampe, og det bliver det med garanti også i aften, siger Jakob Larsen, der set ud fra statistikken har noget at have sin pointe i.

De to hold har krydset klinger to gange i denne sæson. Først i pokalkvartfinalen, hvor NFH var slemt på hælene og først fik vendt og vundet kampen i forlænget spilletid. Senest i Ligaen, hvor NFH i november vandt med et enkelt mål scoret af Sofie Olsen i allersidste sekund.

- Hvis det kører for dem, så er det et rigtigt stærkt hold med spillere som Julie Jensen, Eira Aune og Sofie Bæk, påpeger Jakob Larsen, der dog også har set Silkeborg-Voels bundniveau, da de for ganske nyligt tabte hele 31-20 til Ajax.

- Alle kan have en kamp, hvor det hele ramler. Så det lægger jeg ikke så meget i, siger Jakob Larsen, der sender det samme hold til Silkeborg, som slog Herning-Ikast så fornemt i mandags.

Det vil sige, at Dione Housheer fortsat er ude med en tåskade.

Annonce

Kampstart kl. 20:30 direkte på Radio Sydhavsøerne og TV 2 Sport.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE