cookie-og-privatlivspolitik
Johanna Westberg plejer at spille gode kampe i Viborg, og det bliver der brug for i aftenens udekamp, hvis NFH, som klart undertippede, skal have point med hjem.
Johanna Westberg plejer at spille gode kampe i Viborg, og det bliver der brug for i aftenens udekamp, hvis NFH, som klart undertippede, skal have point med hjem.
Foto: Claus Hansen

Sport

Kæmpe opgave i Viborg

NFH har det altid svært mod Kristina Jørgensen og co.
20. oktober 2021 kl. 09:50 Af Thomas Jensen

NYKØBING Odds 1,17 på en Viborg-sejr hos Danske Spil siger det hele.

Der venter NFH en kæmpe opgave i aften, når de træder ind på banen i Viborg Stadionhal eller Vibocold Arena, som den hedder i disse sponsortider.

Viborg, der har den tidligere NFH-anfører Lærke Nolsøe i truppen, er kæmpe favorit og skal også bruge en sejr for at holde trit med Odense og Team Esbjerg helt i toppen af Håndboldligaen.

NFH-træner Jakob Larsen er da også godt klar over, at en udekamp mod Viborg normalt ikke kaster noget af sig.

- Vi skal stå tidligt op for at få noget med hjem, erkender Jakob Larsen, der i de seneste mange kampe har haft voldsomme udfordringer med at dæmme op for især Viborgs kontraspil, når landsholdsspillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted buldrer op ad banen.

Annonce

Stegspilleren Ida-Marie Dahl er også en del af kontraspillet, men hun har været skadet på det seneste og er først lige vendt tilbage.

- Vi må forvente, at de spiller hurtigt igen, siger Jakob Larsen, der glæder sig til gensynet med Lærke Nolsøe, der efter fem sæsoner i NFH i sommer skiftede til Viborg.

Et skifte, der gør, at Lærke Nolsøe ikke spiller fuld tid, da hun skal dele tiden på fløjen med konkurrenten Maria Fisker.

- Konkurrencen blev jo skærpet, da hun valgte at tage til Viborg og hvis jeg kender Lærke ret, så er hun ikke super glad for, at hun skal dele spilletiden, men omvendt så ved jeg også, at Lærke er dygtig, og er der en kamp, hun gerne vil gøre det godt i, så er det mod os, påpeger Jakob Larsen.

Viborgs forsvar har tidligere voldt NFH store problemer, men afgangen af den store svensker Carin Strömberg, der er taget til fransk håndbold, har ifølge Jakob Larsen givet lidt ustabilitet i forsvaret, som han håber på at kunne udnytte.

Annonce

Derudover handler det om ikke at skyde landsholdsmålvogter Anna Kristensen varm.

Der er kun to point mellem de to mandskaber i Viborgs favør. NFH står noteret for fem sejre i syv kampe, mens Viborg har seks sejre. Deres ene nederlag var til gengæld også et voldsomt et af slagsen, da de på hjemmebane blev udraderet i anden halvleg halvleg af Herning-Ikast, der vandt 33-23.

- Vi skal prøve at kopiere nogle af de ting, som Herning-Ikast havde succes med, og så handler det selvfølgelig om at have fokus på deres nøglespillere, siger Jakob Larsen, der har bemærket, at storskytten Kristina Jørgensen har haft lidt problemer med skulderen på det seneste.

NFH stiller med samme trup, som slog Ajax 34-25 i torsdags.

Radio SydhavsØerne sender direkte fra Viborg klokken 19:30.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE