Leipzig får chancen i Europa League efter sejr over City

André Silva fejrer sin scoring til 2-0 mod Manchester City. Foto: Annegret Hilse/Reuters

Paris Saint-Germain og Manchester City var allerede inden tirsdag klar til knockoutfasen i Champions League.

Manchester City levede ikke op til favoritværdigheden i Champions League-gruppespillets sidste runde, da holdet ude tabte 1-2 til RB Leipzig tirsdag aften.

Englænderne er dog formentlig undskyldt, idet holdet i forvejen havde sikret sig adgang til turneringens knockoutfase som etter.

Med sejren har det tyske hold spillet sig til en plads i 16.-delsfinalerne i Europa League som treer i gruppen. Det var den unge ungarer Dominik Szoboszlai og portugisiske André Silva, der nedlagde City.

Gæsterne kom bedst fra land i opgøret, men det var hjemmeholdet, der var uden en skadet Yussuf Poulsen, som bragte sig i front efter en halv times spil.

Midtbanespilleren Konrad Laimer fandt stortalentet Szoboszlai, der kunne banke bolden i mål fra tæt hold.

I anden halvleg fortsatte englænderne med at være i spilkontrol, men endnu en gang kunne spillerne se til, mens Leipzig udbyggede sin føring.

Silva scorede et af de nemmere mål i karrieren, da svenske Emil Forsberg fandt ham i det lille felt.

2-0-målet fik kortvarigt tændt en gnist i det engelske hold. I hvert fald fik Riyad Mahrez reduceret på oplæg fra Oleksandr Zinchenko godt seks minutter senere.

Håbet for en udligning punkterede dog igen, da Kyle Walker efter en lidt hård dommerkendelse blev sendt tidligt i bad efter 83 minutter. Leipzig fik til sidst kørt sejren i hus.

I gruppens anden kamp var der ikke megen spænding, da Paris Saint-Germain satte Club Brugge på plads på hjemmebane.

Både Kylian Mbappé og Lionel Messi scorede to mål i 4-1-sejren.

Det franske hold havde ligesom City også sikret sig videre deltagelse i turneringen, men det holdt ikke PSG fra at stille i stærkeste opstilling.

Blot syv minutter skulle Mbappé bruge for først at gøre det til 1-0 og derefter også 2-0 til hjemmeholdet.

Inden pausen scorede Lionel Messi til 3-0, inden han også kunne gøre det til slutresultatet 4-1 sent i anden halvleg på et straffespark.