cookie-og-privatlivspolitik
Søndagens grandprix på Silverstone i England blev ligesom sæsonens andre løb indledt med, at kørerne viste deres støtte til kampen mod racisme.
Søndagens grandprix på Silverstone i England blev ligesom sæsonens andre løb indledt med, at kørerne viste deres støtte til kampen mod racisme.
Foto: Bryn Lennon/Reuters

Sport

Magnussen vil ikke knæle: Støtter ikke en politisk organisation

Den danske Formel 1-kører er imod racisme, men vil ikke støtte Black Lives Matter-bevægelsen.
06. august 2020 kl. 19:46 Af Ritzau

Annonce

Sortes rettigheder har ligesom i mange andre sportsgrene været i fokus i Formel 1, siden motorsportens kongeklasse med flere måneders forsinkelse blev sat i gang i starten af juli.

Kørerne har på forskellige måder udtrykt deres støtte til kampen mod racisme, og Mercedes har sågar malet sine biler sorte.

Kevin Magnussen har tidligere været blandt de kørere, der før løbene knælede, men det stoppede den danske Haas-kører med i søndags. Her var han en af i alt otte, der stod op.

- I forhold til at stå op eller knæle vil jeg være sikker på, at jeg støtter budskabet om at stoppe racisme. Jeg vil gerne støtte den bevægelse, men ikke nogen for form politisk organisation, som jeg mener, Black Lives Matter-bevægelsen er, siger Magnussen torsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- Jeg vil gerne distancere mig selv fra det (Black Live Matter-bevægelsen, red.) og fortsætte med at støtte kampen mod racisme og det budskab, som jeg synes, det er godt, at Formel 1 og alle kørerne også støtter.

Lewis Hamilton har ført an i kørernes stilfærdige protester mod racisme. Den forsvarende verdensmester er den eneste sorte kører i Formel 1.

Sæsonens femte løb køres søndag. Det finder ligesom sidste weekends grandprix sted på Silverstone.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce